U-BT Cluj-Napoca învinge Steaua CSM EximBank București în Meciul 1 al finalei LNBM 2017

U-BT Cluj-Napoca a triumfat în meciul de deschidere al finalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17. Meciul 1 al seriei cu Steaua CSM EximBank București, transmis în direct la DigiSport, s-a încheiat cu scorul de 87-85.

Steaua CSM EximBank București a început mai bine partida. Militarii s-au instalat la conducere, unde s-au menținut pe parcursul primelor patru minute. Replica a venit din partea gazdelor, cu un parțial de 13-2 prin care formația de pe Someș nu a mai cedat inițiativa. Scorul după primele zece minute de joc era de 26-21. Echipa din Cluj-Napoca a continuat să puncteze cu generozitate și s-a desprins la 13 lungimi spre finalul reprizei, însă militarii au revenit și s-au apropit l 47-38, după 20 minute de joc efectiv.

Repriza secundă a demarat favorabil Stelei. Roș-albaștrii au redus din deficit, menținându-se la 1-2-3 posesii în urma formației gazdă. Totul a culminat cu tripla lui Mihai Paul, prin care vizitatorii au egala la 63. Vlad Moldoveanu a ieșit la rampă în finalul secvenței. El a marcat un coș de trei puncte urmat de o reușită pe pătrundere, cu fault, însă el a irosit aruncarea suplimentară. Astfel, la intrarea în sfertul decisiv scorul era de 68-63 în favoarea lui U-BT Cluj-Napoca.

Sfertul decisiv a demarat cu un parțial de 6-0 în favorea oaspeților, Fraseniuc aducând-o pe Steaua CSM EximBank la conducere pe tabela de marcaj în minutul 32. Clujul a replicat cu un parțial de 10-2, Moldoveanu puntcând de mai multe ori în acest interval. Bucureștenii nu au renunțat, menținându-se la o posesie în urmă cu două minute înainte de finalul partidei. Barro a transformat două libere prin care a adus gazdelor un nou avantaj de două posesii, dar Malesevic a replicat cu o triplă pentru a strânge la 84-82.

Moldoveanu a fost imprecis la prima acțiune după un timp de odihnă cerut de Mihai Slvășan. Steaua a obținut recuperarea, însă Malesevic a fost imprecis. Falker a cules recuperarea ofensivă, însă nici el nu a reușit să pună mingea în coș. Barro a înscris o liberă pentru a mări avantajul echipei sale la trei puncte. Finalul a fost cuprins de multe întreruperi, faulturi și timpi de odihnă. însă gazdele au gestionat situația pentru a se impune. Steaua a avut șansa egalării, dar Malesevic a fost imprecis la ultima aruncare.

Ousmane Barro a totalizat 25 puncte, 13 recuperări, Kyndall Dykes a adăugat 22 puncte, Vlad Moldoveanu a adugat 14 puncte, iar Filip Adamovic a încheiat cu 11 puncte pentru U-BT Cluj-Napoca. În replică, Marius Runkauskas a reușit 18 puncte, Morris Curry a încheiat cu 14 puncte, 10 pase decisive, Cătălin Baciu a terminat cu 13 puncte, iar Randal Falker a încheiat cu 12 puncte, 9 recuperări și 4 pase decisive pentru Steaua CSM EximBank.

U-BT Cluj-Napoca resimte pe deplin absența lui Aleksandar Rasic. Sârbul este motorul echipei în destule situații, cu precădere în momentele tensionate ale jocului. El este accidentat și nu va evolua deloc în finală.

Steaua CSM Eximbank a jucat și de această dată, similr tuturor meciurilor din playoff, fără Nikola Jevtovic.

Meciul 2 se dispută duminică (21.05), ora 19:00, la Sala Horia Demian din Cluj-Napoca. Se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci meciuri.

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On U-BT Cluj-Napoca învinge Steaua CSM EximBank București în Meciul 1 al finalei LNBM 2017

  • Malesevici nu a putut sa isi aduca aportul obisnuit in jocul Stelei. Dealtfel mai multi jucatori stelisti au fost linistiti de greselile personale. Clujul nu mai arata a echipa de neinvins dupa accidentarea lui Rasic, indiscutabil omul lor nr.1.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.