U-BT Cluj-Napoca întâlnește o echipă care joacă al 4-lea meci într-o săptămână!

U-BT Cluj-Napoca primește vizita lui MHP Riesen Ludwigsburg în manșa a 2-a din cel de-al 2-lea tur preliminar al Basketball Champions League – ediția 2017/18. Meciul are loc marți (26.09), ora 19:00, la Sala Polivalentă Cluj-Napoca.

Germanii s-au impus în prima manșă, scor 78-72. Din păcate meciul nu a fost televizat, însă am putut constata faptul că formația antrenată de Mihai Silvășan are suficiente arme să lupte pentru calificarea în faza următoare a competiției.

Similar sezonului precedent, Clujul a demonstrat că are forță la aruncările de la mare distanță. Ardelenii au avut 10/23 la aruncările de trei puncte pentru un procentaj de 44%. Acesta trebuie repetat în manșa a 2-a pentru a putea într-adevăr elimina reprezentanta Germaniei.

Giordan Watson a petrecut cel mai mult timp în teren la prima manșă a dublei dintre Ludwigsburg și Cluj. Poate el să aducă noi puncte importante la finalul manșei a 2-a, tot așa cum a făcut-o în prima? (foto: www.championsleague.basketball)

Aici intervine prospețimea. Va fi interesant de urmărit cum va gestiona trupa de pe Someș acest detaliu. Unul poate decisiv în condițiile în care dubla se joacă la distanță de 48 ore, între cele două partide fiind programat și transportul.

Spre deosebire de anul trecut, atunci când U-BT Cluj-Napoca a ratat calificarea în grupele BasketballCL, lucrurile se prezintă în mod complet diferit. În urmă cu un an, Clujul a pierdut cu Usak Sportif după un meci excelent în deplasare și o prestație solidă în manșa a 2-a, susținută pe teren propriu, în primele 30 minute. U-BT a căzut atunci pe final, la cel de-al 4-lea meci disputat în decurs de zece zile calendaristice.

De această dată, U-BT Cluj-Napoca se situează de cealaltă parte. Usak Sportif nu a jucat în primul tur al competiției de anul trecut, accesând competiția direct în turul al 2-lea. MHP Riesen Ludwigsburg a intrat în competiție, anul acesta, din primul tur. Clujul a stat în primul tur al ediției actuale. Germanii dispută al 4-lea meci într-o săptămână (au jucat în 19 și 21 septembrie cu Bosna Sarajevo, în 24 cu Clujul, iar revanșa cu campioana României se dispută în 26 septembrie). Românii sunt la cel de-al 2-lea meci în acest sezon.

Așadar, logica ne spune că U-BT Cluj-Napoca ar trebui să fie echipa mai proaspătă la finalul celei de-a 2-a manșe. Atunci când e posibil să se decidă calificarea. Pe de altă parte, germanii au o rotație senzațională.

Mihai Silvășan a rotit zece jucători la meciul din Germania. Trei dintre aceștia au bifat peste 32 minute de joc. Doi dintre ei au jucat sub opt minute, al 3-lea a avut zece minute pe parchet. De notăt că Giordan Watson a avut 36 minute de joc la Ludwigsburg. El a marcat două coșuri de trei puncte pe finalul partidei, cu care Clujul a venit la o posesie. Va putea el să facă același lucru la finalul manșei a 2-a?

În schimb, Ludwigsburg a rotit 12 jucători în cele trei partide disputate până acum. Germanii au 11 oameni care au jucat în fiecare partidă. Un singur jucător are o medie de 26 minute, niciun alt jucător neavând mai mult de 22 minute pe partidă. Desigur, acest lucru a fost posibil și prin prisma modului în care a dominat dubla cu Bosna Sarajevo, ceea ce a permis rotirea jucătorilor și menajarea oamenilor de bază, cu mențiunea că în meciul cu Clujul nu a depășit niciun jucător bariera de 30 minute pe parchet.

Șapte jucători de la Ludwigsburg au avut între 19 și 29 minute la confruntarea cu U-BT. Al 8-lea a avut 16 minute, iar al 9-lea a terminat cu 14 minute de joc. A 10-lea și al 11-lea au avut sub trei minute fiecare. Cu alte cuvinte doi jucători au dispărut din rotația de bază a lui Ludwigsburg la primul meci echilibrat.

Devine tot mai clar faptul că manșa a 2-a va fi decisă de elementul prospețime. Valoarea intrinsecă pare să treacă în plan secundar. Prioritate are modul în care jucătorii vor putea să respire la finalul partidei de marți.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.