U-BT Cluj-Napoca a dispus de CSU Sibiu

U-BT Cluj-Napoca a triumfat în Derby-ul Ardealului, cu CSU Sibiu, scor 92-75. Meciul s-a desfăşurat la Sala Horia Demian din Cluj-Napoca, miercuri (15.03), fiind transmis în direct la DigiSport.

După un început modest al gazdelor, lucrurile s-au schimbat semnificativ. Echipa lui Mihai Silvăşan a controlat ultimele 30 minute de joc efectiv pentru o nouă victorie convingătoare. Prestaţia Clujului în faţa rivalei ardelene s-a consemnat iumediat după eşecul şi impresia palidă lăsate în jocul de la Timişoara, în etapa precedentă. Clujul a avut o zi mai puţin pentru a pregăti acest meci, însă asta nu a prea contat în desfăşurarea jocului.

Raportul intercepţiilor (12-5) şi cel al posesiilor pierdute (9-17) au fost decisive. De aici s-au alimentat tranziţia şi contraatacul gazdelor. Acestea au venit pe fondul absenţei lui Vaidas Kariniauskas, lăsat în afara lotului, respectiv a lipsi de productivitate statistică din partea lui Aleks Rasic – zero puncte în 25 minute de joc.

Kyndall Dykes a revenit în angrenajului Clujului cu 23 puncte, 5 pase decisive, 2 intercepţii. L-a secondat Filip Adamovic, autor a 21 puncte, 9 pase decisive, 4 intercepţii şi 4 recuperări pentru 31 la eficienţă. Vlad Moldoveanu a bifat 14 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive pentru învingători.

Boris Lalovic a avut 20 puncte împotriva fostei sale echipe. Kevin Hardy a terminat cu 16 puncte, 6 recupeărri, 5 pase decisive, iar Igor Mijajlovic a terminat cu 14 puncte, 5 recuperări şi 4 pase decisive. De notat că Bogdan Popescu a avut zero puncte în 20 minute de joc.

Clujul are 19-3 şi se desprinde la cinci victorii de locul 2. Ardelenii au nevoie de un singur rezultat pozitiv în ultimele cinci etape pentru a-şi asigura locul 1 la încheierea sezonului regulat.

Sibiul are 14-8 şi coboară pe locul 3. Ardelenii sunt la egalitate cu ocupanta locului al 2-lea.

În etapa a 27-a, Clujul se duelează cu Steaua CSM EximBank, la Bucureşti. Este un nou derby (primele două clasate) în LNBM, dupoă cel cu Sibiul din runda de la mijlocul săptămânii.

CSU Sibiu se deplasează la Oradea. Va fi al 2-lea joc departe de propria casă din seria de trei consecutive a galben-albaştrilor.

Foto: Nagy Melinda / www.u-bt.ro

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.