U-BT Cluj-Napoca s-a desprins la 2-0 în seria cu CSM CSU Oradea, după un meci de senzație

Unul dintre cele mai bune meciuri de baschet ale sezonului 2016/17 s-a desfășurat joi (04.05), la Sala Horia Demian din Cluj-Napoca. U-BT din localitate a primit vizita lui CSM CSU Oradea, în Meciul 2 al semifinalei Ligii Naționale de baschet masculin.

Formația gazdă s-a impus cu scorul de 103-96, la capătul unei confruntări extrem de spectaculoase, ce a cuprins echilibru și multe schimbări de situație. S-au consemnat 11 schimbări la conducere și nouă situații de egalitate.

Partida a demarat excelent pentru formația din Cluj, care a găsit ținta de la mare distanță după mai multe aruncări deschise. Oradea a replicat printr-un Bogdan Țîbîrnă în formă maximă, alături de Martin Zeno aflat în zi de grație. Primul act s-a terminat cu scorul de 27-26 în favoarea lui U-BT.

Oradea a venit la conducere spre finalul reprizei și s-a menținut în avantaj pe fondul unei execuții ofensive de excepție. În plus, defensiva bihorenilor a funcționat mult mai bine decât în primul act. Astfel, similar Meciului 1, la pauză, CSM-ul conducea cu scorul de 49-46.

Repriza secundă a consemnat o nouă demonstrație de forță ofensivă din partea grupării antrenate de către Mihai Silvășan. Aceasta a înscris 57 puncte în ultimele 20 minute de joc, marcând din nou cu deosebită precfizie și extrem de consistent de la mare distanță. Sean Barnette a strâns la 74-73, după 30 minute de joc, cu singura sa reușită de trei puncte în acest meci.

Secvența decisivă a fost controlată de amfitrioni. Aceștia au beneficiat de contribuții consistente din partea lui Dykes, Adamovic, Moldoveanu și Barro. Cel din urmă a oferit o nouă demonstrație de măiestrie în executarea pick and roll-ului. În plus, bosniacul Adamovic a transformat cinci aruncări de trei puncte, iar Dykes a oferit un spectacol de excepție în duelul direct cu Zeno, două dintre cele mai strălucitoare individualități ale LNBM.

Vlad Moldoveanu s-a remarcat cu o reușită de trei puncte în ultima secundă a unei acțiuni de atac, iar Aleks Rasic a fost extrem de util, chiar dacă mai puțin productiv decât în jocul anterior.

Oradea a oferit o replică foarte bună. Jocul colectiv al campioanei a fost din nou vizibil, iar Will Franklin a avut grijă de minge, limitând cât se poate de mult tranziția ofensivă a echipei adverse. Apărarea la pick and roll și pe semicerc au fost din nou serios testate. CSM-ul a părăsit învinsă, din nou, Sala Horia Demian, însă a făcut-o la capătul unei lupte totale, a unui spectacol desăvârșit, fiind învinsă de o echipă pur și simplu excepțională.

Kyndall Dykes a totalizat 25 puncte, Filip Adamovic a adăugat 23 puncte, 8 pase decisive, Vlad Moldoveanu a terminat cu 20 puncte, 5 recuperări, iar Ousmane Barro a încheiat cu 17 puncte, 7 recuperări și 2 capace pentru învingători.

În replică, Martin Zeno a avut 24 puncte, Bogdan Țîbîrnă a adăugat 18 puncte, 4 recupoerări, Sean Barnette a tewrminat cu 13 puncte, 4 recuperări, Titus Nicoară a avut 11 puncte, Muhammed Pasalic a izbutit 10 puncte, iar WIll Franklin a încheiat cu 5 puncte, 10 pase decisive pentru Oradea.

A fost un meci de excepție, între două echipe redutabile, formații cu parcurs continental solid și care au demonstrat de-a lungul acestui sezon că sunt ceva aparte în sportul cu mingea la coș din România. Fără îndoială, adevărații iubitori ai acestei discipline, cei care au descoperit baschetul cu mult înainte ca echipa din propriul oraș să apară în vârful ierarhiilor din competiția internă, au gustat din plin spectacolul oferit de cele două protagoniste.

Formația din Cluj-Napoca dispune de o calitate ofensivă nemaipomenită, poate în întreaga istorie a sportului cu mingea la coș din țara noastră. E puțin probabil ca cineva să poată învinge această formație. Pe de altă parte, Oradea a oferit o replică de excepție și a contribuit pe deplin la spectacolul baschetbalistic din Sala Horia Demian în ambele partide desfășurate în această serie.

Semifinala se mută la Oradea. Distanța între jocuri este scurtă. Luni (08.05), cu începere de la ora 18:00, la Arena Antonio Alexe, se va disputa Meciul 3.

Foto: Roby Boros

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On U-BT Cluj-Napoca s-a desprins la 2-0 în seria cu CSM CSU Oradea, după un meci de senzație

  • Practic asta este finala campionatului. Oradea a jucat aproape de potentialul ei maxim, dar Clujul are prea multe valori individuale pentru campionatul nostru (care au fost si in zi de sut). Cum ati spus un spectacol baschetbalistic deosebit, in care am avut si citiva jucatori autohtoni care au tinut ritmul la un nivel apropiat de cel al strainilor.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.