U-BT Cluj-Napoca a câștigat sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17

U-BT Cluj-Napoca a câștigat sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17. Formația antrenată de către Mihai Silvășan a repurtat un nou succes, scor 80-75, pe terenul echipei Steaua CSM EximBank București.

Acest succes asigură clujenilor prima poziție la încheierea sezonului regulat. Ei au un avantaj de șase puncte în clasament, cu doar cinci etape rămase de disputat. U-BT Cluj-Napoca nu a mai câștigat sezonul regulat din ediția 2009/10 a LNBM. Atunci ardelenii au câștigat faza regulată la primul sezon al lui Marcel Țenter în postura de antrenor principal al echipei.

Jocul a fost controlat de ardeleni, care au izbutit să se desprindă la 18 puncte pe tabela de marcaj. Ei au căzut spre finalul partidei, permițând adversarului să se apropie la doar două puncte pe tabela de marcaj. Marius Runkauskas a avut șansa de a aduce Steaua CSM EximBank în avantaj, dar acesta a fost imprecis de la mare distanță. Finalul a fost controlat de clujeni, care s-au impus, similar celor întâmplate la Galați, Craiova și Oradea pe parcursul sezonului regulat.

Vlad Moldoveanu a avut 24 puncte și 3 capace. El a fost faultat de zce ori în acest meci și a terminat cu 10/10 la linia de pedeapsă. Kyndall Dykes a adăugat 20 puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive pentru învingători. În replică, Marius Runkauskas a avut 28 puncte, iar Randal Falker a bifat 16 puncte, 10 recuperări, 6 pase decisive, 2 capace și 2 intercepții pentru militari.

Steaua CSM EximBank București a jucat fără Mihai Paul și Cătălin Baciu, accidentați. De asemenea, militarii au jucat fără Nikola Jevtovic, jucător ieșit din rotație echipei de la legitimările lui Iuri Fraseniu și Morris Curry, respectiv de la venirea noului staff tehnic.

U-BT Cluj-Napoca continuă să-și rotească jucătorii străini. De această dată a fost rândul lui Max Pustozvonov să stea.

Clujul are 20-3 la general. În schimb, Steaua are 14-9.

În etapa a 28-a, U-BT Cluj-Napoca primește vizita lui CSM CSU Oradea, iar Steaua CSM EximBank București pe cea a lui BCM U Pitești.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.