U-BT Cluj-Napoca a câștigat primul meci al ediției 2017/18 din Liga Națională

U-BT Cluj-Napoca a depășit BCMU FC Argeș Pitești, în meciul de deschidere al ediției 2017/18 în Liga Națională de baschet masculin. Partida a avut loc la Sala Horia Demian, a fost transmisă în direct la DigiSport și s-a încheiat cu scorul de 85-58.

Nandor Kuti pentru U-BT Cluj-Napoca, respectiv Marius Ciotlăuș pentru BCM U FC Argeș Pitești, au fost românii U23 titularizați la primul meci din Liga Națională cu obligativitatea jucătorului tânăr autohton în primul sfert. La oaspeți în cvintetul de start a intrat și Titus Nicoară. Argeșenii au avut inițiativa în primele zece minute, datorită reușitelor lui Porter Troupe și Aco Kostoski de la mare distanță. Clujul anulat rapid un deficit de nouă puncte, însă nu a avut niciodată inițiativa pe tabela de marcaj și nu a marcat niciun coș de trei puncte în primul act. Scorul la prima pauză era de 19-19.

Alex Olah a transformat două aruncări libere în debutul secvenței a 2-a pentru a aduce campioana României la conducere pentru prima dată în acest meci. Argeșenii au replicat cu un parțial de 7-0, alimentat în principal de Porter Troupe. Silvășan a cerut timp de odihnă în condițiile în care echipa sa nu a marcat niciun coș din acțiune în primele cinci minute ale acestui sfert. Zeljko Sakic a macat primul coș din acțiune al gazdelor după șapte minute de joc în sfertul al 2-lea. Avea să fie primul coș de trei puncte al lui U-BT în această partidă. Croatul a marcat 10 puncte consecutiv pentru formația gazdă, iar Kuti și Gray au completat un parțial de 14-0 în favoarea ardelenilor. Troupe a întrerupt seria negativă a echipei sale cu un coș de trei puncte. Sakic a terminat sfertul 2 cu 13 puncte marcate, iar Watson a stabilit scorul primei reprize cu o pătrundere de lângă fostul său coleg de echipă, Troupe, pentru a duce scorul la 40-29.

Repriza secundă a demarat modest din punct de vedere ofensivp pentru ambele formații. Agafonov a ieșit la rampă pentru argeșeni, dar Watson și Kromah au replicat pentru ardeleni. Piteștenii au marcat del mare distanță, reușind astfel să se mențină la diferență mai mică de zece puncte în destule momente, astfel încât campioana nu a avut liniște din punct de vedere al situației pe tabela de marcaj. Lazar a marcat primul său coș în noua ediție de campionat din serviciul lui Kostoski pentru a strânge la 49-44, moment în care Silvășan a cerut timp de odihnă. Torok și Lazar au găsit ținta pentru cele două formații, iar Calnicenco a punctat de pe semicerc pentru amfitrioni. Scorul cu zece minute înainte de final era de 58-48, stabilit de reușita în ultima secundă, semnată Gray.

Secvența decisivă a consemnat căderea formației argeșene. Oarecum firesc ținând cont de faptul că acesta a fost al 3-lea meci în decurs de șapte zile pentru elevii lui Hristu Șapera, toate cu consum fizic și mental major, în condițiile în care acestea au fost de abia primele jocuri oficiale din noul sezon competițional. Totodată, U-BT Cluj-Napoca nu a mai jucat de zece zile. În sfertul 4 a fost 27-10 în favoarea gazdelor, modul de dsfășurare al acestei secvențe permițându-i lui Mihai Silvășan să-i rotează pe toți jucătorii săi.

Cele 23 posesii pierdute și-au pus amprenta asupra jocului. De altfel Piteștiul a terminat și cu procentaje modeste: 37% din acțiune, respectiv 45% la linia de pedeapsă. În plus, raportul liberelor executate a fost de 23-11 în favoarea echipei gazdă, în condițiile unui număr echilibrat de aruncări din acțiune (61-60).

Zeljko Sakic a totalizat 21 puncte, 9 recuperări, Lasan Kromah a adăugat 14 puncte, 5 recuperări, iar Giordan Watson a terminat cu 10 puncte, 4 intercepții pentru învingători. În replică, Porter Troupe a reușit 19 puncte, Andrey Agafonov a adăugat 12 puncte, 6 recuperări, iar Nick Russell a terminat cu 10 puncte, 6 recuperări pentru Pitești.

În cadrul etapei a 2-a, U-BT Cluj-Napoca joacă la Buziaș cu BC Timba. În schimb, BCM U FC Argeș Pitești primește vizita lui BC SCM Timișora în ceea ce se anunță un meci deosebit de atractiv.

Foto: U-BT Cluj-Napoca (Facebook)

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.