U-BT Cluj-Napoca a câștigat Cupa României 2017!

U-BT Cluj-Napoca a câștigat Cupa României la baschet masculin – ediția 2017. Echipa antrenată de Mihai Silvășan a învins BC Mureș, scor 79-78, la capătul unei finale senzaționale, la Sala Transilvania din Sibiu. Aleks Rasic a înscris ultimele cinci puncte ale partidei, dovevindu-se decisiv încă o dată.

Primele zece minute au fost împărțite între cele două protagoniste. Clujul a început mai bine, instalându-se la conducere, însă Mureșul a devenit mult mai periculoasă în a 2-a parte a secvenței, când a trecut la o formulă cu Djapa și Markovic, primul marcând de două ori de la mare distanță. Alb-albaștrii conduceau cu scorul de 19-17 la prima pauză.

Debutul secvenței a 2-a a consemnat cinci schimbări la conducere. Clujul a reușit să înscrie două coșuri fără replică în minutul 14, moment în care Szaszgaspar a cerut timp de odihnă. Kariniauskas și Kuti au desprins pe U-BT la șase puncte, însă BC Mureș a replicat prompt. Elevii lui Mihai Slvășan s-au menținut în avantaj până la pauză, chiar dacă Mureșul a oferit o replică solidă prin Dalibor Djapa, autor al unor reușite de la foarte mare distanță. După 20 minute de joc scorul era de 45-41, Dykes marcând în ultima secundă a reprizei.

Sfertul al 3-lea a demarat favorabil echipei din Cluj-Napoca. Aceasta a beneficiat de triplele lui Moldoveanu și Adamovic. Pe de altă parte, Torok a fost sancționat cu cea de-a 3-a greșeală personală, fiind retras pe bancă. Mureșul a continuat mult mai bine, reușind un parțial de 15-6 cu care s-a terminat această perioadă de joc. Vicecampioana conducea cu scorul de 61-57 la intrarea în secvența decisivă.

Formația din Tîrgu Mureș s-a desprins la șapte puncte în minutul 32, dar clujenii au eplicat prin Aleks Rasic. U-BT a izbutit un parțial de 13-0 prin care s-a desprins la 72-66, însă Dragoș Andrei a oprit seria negativă cu un coș de trei puncte. BC Mureș a reușit zece puncte fără replică și a trecut la conducere, scor 76-72, cu două minute înainte de final. Reed a menținut un avantaj de două posesii pentru alb-albaștri, după care Lazar a fost descalificat pentru cinci greșeli personale. Aleks Rasic a ieșit la rampă în final cu un coș de trei puncte, urmat de unul de două puncte, cu o aruncare din zero grade, contastată de Reed. Andrei și Borșa au avut aruncări complet deschide pentru Mureș la final de meci, dar ambii au fost ipreciși.

Rasic a totalizat 21 puncte, 3 pase decisive, fiind desemnat MVP al finalei. El a fost secondat e Moldoveanu, autor a 16 puncte, 14 recuperări, 4 pase decisive respectiv Dykes, cu 11 puncte. De cealaltă parte, Reed a reușit 17 puncte, Djapa a bifat 14, iar Martinic și Lazar au terminat cu câte 11.

U-BT Cluj-Napoca obține a 2-a cupă a României consecutivă. Este al 3-lea trofeu pentru ardeleni în ultimul an.

BC Mureș suferă a 5-a înfrângere într-o finală în baschetul românesc.

Foto: CSU Sibiu (Facebook)

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.