U BT Cluj Napoca are cea mai bună apărare din retur

u cluj

U BT Cluj Napoca are o serie activă de 7 partide fără înfrângere în actualul sezon al LNBM, iar una dintre explicațiile acestei performanțe este defensiva pe care o practică. Clujul se clasează pe prima poziție în topul celor mai bune apărări din returul sezonului actual, fiind sigura echipă ce a primit sub 70 puncte, în medie, în fiecare dintre cele 3 partide disputate.

Clujenii au încasat câte 63 puncte de la Gaz Metan Mediaș și SCM U Craiova și 68 puncte de la CSM Oradea, adică o medie de 64.67 puncte. Este cât se poate de adevărat că primele două adversare enumerate au medii de puncte marcate pe meci în acest retur mai mici de 70, însă  nu trebuie trecut cu vederea faptul că Oradea are al doilea cel mai bun atac al returului (87 puncte pe meci). Totodată, U are un meci mai puțin disputat, restanța cu CSU Asesoft Ploiești, din prima etapă a returului, partidă ce va avea loc pe 24 februarie.

puncte primite pe meci returU BT a permis adversarilor să înscrie 51% din aruncările de 2 puncte și 31% de la mare distanță, forțându-i să comită, în medie, 18.67 turnovers pe meci, cu 3.67 mai mult decât media campionatului. Media de puncte primate din spațiul de 3 secunde a fost de 28.67.

Pe locul doi în topul celor mai bune defensive se situează SCM U Craiova, cu 74.33 puncte primite pe meci, iar pe locul trei este BC Timișoara, cu 74.5.

CSU Atlassib Sibiu, adversara clujenilor din etapa din acest weekend, ocupă locul 4, cu o medie de 75 puncte primite pe meci. Sibienii au primit 84 puncte de la Oradea, 80 de la Asesoft și doar 71 de la U Cluj.

Cele mai slabe defensive din returul campionatului sunt ale Stelei, 83.67 puncte primite, Energiei, 88 puncte și U Cluj, 93 puncte.

Întreg clasamentul poate fi vizualizat în imaginea alăturată.

Foto: u-mobitelco.ro

Articole din aceeași categorie

2 comentarii On U BT Cluj Napoca are cea mai bună apărare din retur

  • sunt curios cate posesii pe meci are steaua si cate are clujul (u-bt) … adica nu doar numarul de puncte pe meci conteaza ci si tempo-ul in care joci 🙂

    • În primele 3 etape ale anului Clujul a primit, în medie, 0.78 puncte pe posesie, iar Steaua 0.96.

      Ai dreptate când spui că tempoul este foarte important. Însă, din experiența ultimilor ani, în care am calculat mediile de puncte pe posesie în LNBM, am ajuns la o concluzie simplă: cele două clasamente, al punctelor pe meci si puncte pe posesie, sunt aproape identice.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.