U BT Cluj confirmă parcursul din retur și se impune la Târgu-Mureș

U BT Cluj-Napoca a repurtat cel de-al 10-lea succes în returul Ligii Naționale, stabilind cel mai bun bilanț general pentru partea a 2-a a sezonului regulat. Echipa antrenată de către Marcel Țenter a învins la Târgu-Mureș, scor 92-84.

Jocul a fost decis în partea a 2-a, atunci când s-a confirmat încă o dată lungimea superioară a rotației clujene. Țenter a rotit zece jucători, în vreme ce Audrius Prakuraitis a folosit doar opt jucători, Kyndall Dykes fiind marele absent. De asemenea, Andrei Căpușan nu a fost utilizat în această partidă.

Darius Hargrove a avut o prestație extrem de bună pe parcursul primelor 20 minute de joc. Acesta a avut 17 puncte și 4 recuăerări la pauză. În schimb, repriza a 2-a l-a adus în prim plan pe Sean Barnette, autor a 11 puncte și 5 recuperări în ultimele 20 minute de joc.

De altfel, Barnette a fost liderul Clujului la eficiență (24), +/- (13), pase decisive (3), respectiv intercepții (3). Totodată acesta a fost jucătorul cu cele mai multe minute din echipa Clujului. Hargrove a terminat cu 21 puncte și 8 recuperări, ia Curtis Millage a bifat 12 puncte.

De cealaltă parte, Ivan Ivanovic a totalizat 26 puncte, 5 recuperări pentru 26 la eficiență. Filip Adamovic a adăugat 16 puncte, 7 pase decisive, iar Vaidotas Peciukas a reușit 12 puncte pentru Mureș. În absența lui Dykes, Peciukas a stabilit un record personal stagional de minute de joc. De asemenea, Goran Gajovic a petrecut mai multe minute în teren decât o face cu regularitate.

Formația de pe Someș a fost superioară la recuperare (34-28, cu 10-7 la cele ofensive), intercepții (9-7), posesii pierdute (12-13) respectiv la precizia aruncărilor din acțiune (54%-49%). Pe de altă parte, se remarcă în sens negativ numărul foarte mic de pase decisive pe care clujenii l-au avut și de această dată.

U BT Cluj-Napoca a avut 24 de puncte din aruncări de la semidistanță. Două astfel de reușite au venit din căciulă, iar celelalte zece de pe extrema stângă. În replică, fără cel mai bun jucător de semidistanță din LNBM, Mureș a avut doar 6 puncte din această zonă.

În grafic sunt ilustrate aruncările lui U BT Cluj (cu verde sunt aruncările transformate):

semi

În urma acestui rezultat, coroborat cu rezultatele consemnate în celelalte meciuri ale ultimei runde, respectiv cu situația din clasament după primele 25 de etape s-a ajuns la ămperecherea acestor formații în primul tur al playoff-ului. U BT Cluj a terminat faza regulată pe locul al 3-lea, iar BC Mureș pe locul al 6-lea. Astfel, avantajul terenului propriu va fi de partea echipei de pe Someș.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.