Cleveland și Washington s-au calificat în semifinalele Conferinței Est în playoff-ul NBA

Cleveland Cavaliers și Washington Wizards sunt primele echipe din Conferința Est care s-au calificat în turul al doilea din playoff-ul NBA. Ambele au încheiat seriile din prima fază eliminatorie în număr minim de meciuri. În schimb, LA Clippers și Dallas Mavericks au obținut victorii importante în seriile pe care le susțin în Vest.

Cavaliers s-au desprins la zece puncte în primul sfert și în pofida dislocării umărului lui Kevin Love, respectiv a descalificării lui JR Smith, au triumfat cu scorul de 101-93, în Meciul 4 al seriei cu Boston Celtics.

James a avut 27 puncte, 10 recuperări, 8 pase decisive și 3 intercepții în 46 minute de joc. El a fost secondat de către Kyrie Irving, autor a 24 puncte, 11 recuperări și 3 pase decisive pentru învingători. În replică, Isaiah Thomas a avut 21 puncte, 9 pase decisive și 5 recuperări pentru Celtics.

Kevin Love (foto) va fi supus unor investigații medicale amănunțite pentru a se stabili un diagnostic. Se ridică mari semne de întrebare cu privire la disponibilitatea unuia dintre cei mai importanți jucători de la Cavaliers în următoarea fază a playoff-ului NBA. Potrivit presei americane este de așteptat ca Love să rateze cel puțin două săptămâni.

cleveland

JR Smith a lovit cu pumnul, în mod intenționat un adversar. Este de așteptat ca jucătorul să fie suspendat, cu atât mai mult cu cât arbitrii au luat decizia corectă de a-l elimina pe jucător pentru această intervenție brutală.

Wizards au înregistrat o victorie și mai convingătoare. Echipa din capitala SUA s-a impus în confruntarea cu Toronto Raptors, scor 125-94. Jocul a fost la discreția echipei din Washington care a construit un avantaj de 14 puncte în primul sfert, pentru ca la intrarea în secvența decisivă diferența să fie de 32 puncte.

Bradley Beal a avut 23 puncte, 5 pase decisive, 4 intercepții, Marcin Gortat a adăugat 21 puncte, 11 recuperări, 5 pase decisive, alți patru jucători de la Wizards având peste 10 puncte marcate. În replică, Kyle Lowry a avut 21 puncte, 8 recuperări, 4 pase decisive.

Cleveland și Washington au câștigat seriile cu scorul general de 4-0. În faza următoare, Cavs întâlnesc câștigătoarea seriei dintre Chicago și Milwaukee, iar Washington așteaptă învingătoarea din duelul Atlanta vs Brooklyn.

Los Angeles Clippers a recuperat avantajul terenului propriu în seria cu San Antonio Spurs. Meciul 4 al celei mai echilibrate serii din primul tur al playoff-ului NBA s-a încheiat cu scorul de 114-105. Partida de la AT&T Center, transmisă în direct la Dolce Sport, a fost adjudecată de californieni, aceștia controlând situația pe tabela de marcaj în fața campioanei. Clippers au câștigat sferturile 2, 3 și 4, după ce au încheiat nedecis prima secvență a acestui meci.

Chris Paul a avut 34 puncte, 7 pase decisive, Blake Griffin a adăugat 20 puncte, 19 recuperări, 7 pase decisive, alți trei jucători de la Clippers având contribuții consistente pe faza ofensivă, pentru ca DeAndre Jordan să adauge 14 recuperări (11 defensive) și 4 capace. În replică, Kawhi Leonard a avut 26 puncte, 7 recuperări, 5 pase decisive, TimDuncan a adăugat 22 puncte, 14 recuperări, 3 pase decisive, 3 capace și 2 intercepții, iar Tony Parker a terminat cu 18 puncte într-o nouă prestație sub așteptări pentru fundașul din Hexagon.

Scorul general devine 2-2. Seria se întoarce în California pentru Meciul 5, iar apoi Meciul 6 se va disputa în Texas.

Dallas Mavericks au evitat eliminarea din număr minim de jocuri, impunându-se în Meciul 4 al duelului texan, disputat în compania lui Houston Rockets. Scorul acestei partide a fost de 121-109. Rockets au început foarte bine și s-au desprins la 34-25 în prima secvență, dar Mavs au replicat cu un parțial de 69-41, consemnat pe parcursul sferturilor 2 și 3 pentru a se desprinde decisiv. Secvența decisivă nu avea cum să mai schimbe ceva, astfel încât Dallas se apropie la 3-1 la general, însă seria se întoarce în Houston.

Monta Ellis a avut 31 puncte, alți cinci jucători având peste 10 puncte marcate pentru Dallas. În replică, James Harden a bifat 24 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive pentru Houston.

Foto: Gus Chan/The Plain Dealer via AP

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.