Cleveland revine de la -26, Milwaukee obține a 2-a victorie, iar Memphis pe prima

Campioana NBA este prima care a ajuns la trei victorii și mai are nevoie de una pentru a-și asigura prezența în turul al 2-lea din playoff-ului ediției 2016/17. În schimb, alte favorite au suferit înfrângeri în deplasare.

Cleveland Cavaliers au triumfat pe terenul Indianei Pacers, scor 119-114. Jocul a demarat în nota de dominare a formației gazdă. Aceasta s-a desprins la zece lungimi în primul sfert. Scorul la jumătatea întâlnirii era de 74-49 în favoarea Indianei! Ecartul maxim a fost de 26 lungimi.

Repriza secundă s-a desfășurat sub cu totul alte auspicii. Cavs au început să recupereze, apropiindu-se la șapte lungimi cu 12 minute înainte de final. LeBron a egalat la 98 cu șapte minute rămase pe timpul de joc, după care a aduc pe Cleveland la conducere. Jeff Teague a răspuns cu o triplă pentru a schimba din nou situația la conducere. S-au consemnat cinci astfel de schimbări, după care același James, dublat de Frye au marcat de pe semicerc pentru a desprinde decisiv formația vizitatoare, care a ratat trei aruncări libere în ultimele secunde ale partidei, însă Indiana nu a reușit să profite.

LeBron a avut 41 puncte, 13 recuperări și 12 pase decisive, iar tridentul Love, Irving, Smith a contribuit cu câte 13 puncte. De asemenea, shooterul Kyle Korver a terminat cu 12 puncte, având 4/5 la aruncările de trei puncte pentru Cleveland. În replică, Paul George a reușit 36 puncte, 15 recuperări și 9 pase decisive, Jeff Teague a adăugat 15 puncte, 7 pase decisive, alți trei jucători având peste 10 puncte pentru Indiana.

Pe lângă faptul că a realizat un triple-double și a oferit o nouă prestație colosală, LeBron James a urcat pe locul al 3-lea în ierarhia tuturor timpurilor la capitolul puncte marcate pe întreaga carieră în playoff.

Scorul general a devenit 3-0. Meciul 4 se dispută tot în Indianapolis la finele acestei săptămâni.

Într-un alt meci din Conferința Est, Milwaukee Bucks au surclasat pe Toronto Raptors, scor 104-77. Echipa antrenată de Jason Kidd s-a desprins la 20 puncte în primul sfert, iar ecartul a continuat să crească. Oaspeții au redus ușor din deficit în secvența decisivă, atunci când meciul era deja jucat.

Kris Middleton a totalizat 20 puncte, 7 pase decisive, Giannis Atettokoumnpo a adăugat 19 puncte, 9 recuperări, 4 pase decisive, 2 intercepții și 2 capace, alți patru jucători având peste 10 puncte marcate pentru învingători. Kyle Lowry și Delon Wright au avut câte 13 puncte pentru Milwaukee.

Scorul general a devenit 2-1 în favoarea lui Milwaukee. Meciul 4 se dispută tot în Wisconsin.

Memphis Grizzlies au obținut primul succes în playoff-ul actualei ediții de campionat. Echipa antrenată de către David Fizdale a dispus de San Antonio Spurs, scor 105-94. Jocul a avut parte de echilibru în prima repriză. Desprinderea s-a consemnat în sfertul al 3-lea, pe fondul unui parțial de 31-17 prin care „urșii” s-au desprins la 18 lungimi. Spurs au înscris 31 puncte în secvența decisivă, dar au reușit doar să reducă din deficit.

Reamintim faptul că antrenorul Fizdale a avut un discurs extrem de dur la adresa arbitrilor și manierei de arbitraj, prin anumite date statistice care au venit în sprijinul afirmațiilor sale. Cu toate acestea, nu pentru duritatea limbajului ci pentru faptul că și-a permis să conteste maniera de arbitraj, tehnicianul lui Memphis a fost amendat cu 30.000 dolari. Amenda a fost plătită de jucătorii lui Grizzlies. De asemenea, Mike Conley a achiziționat 500 de bilete pentru Meciul 3, pe care le-a oferit pe sistemul primul venit, primul servit, suporterilor echipei din orașul lui Elvis.

Mike Conley a avut 24 puncte, 8 pase decisive, Zach Randolph a revenit în cvintetul de start cu 21 puncte, 8 recuperări, iar Marc Gasol a terminat cu 21 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive pentru Grizzlies. În replică, Kawhi Leonard a avut 18 puncte, LaMarcus Aldridge a adăugat 16 puncte, 11 recuperări, iar Kyle Anderson a terminat cu 15 puncte pentru Spurs.

Scorul general a devenit 2-1 în favoarea lui San Antonio. Meciul 4 se dispută tot în orașul lui Elvis.

Foto: espn.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.