Cleveland este la un meci de finala NBA

Cleveland Cavaliers s-au desprins la 3-0 în finala Conferinței Est, disputată în compania lui Atlanta Hawks. Meciul 3 al seriei, desfășurat în cursul serii de duminică, a avut nevoie de o repriză de prelungiri pentru stabilirea învingătoarei. Rezultatul final a fost de 114-111.

Hawks au jucat fără sniperul Kyle Korver, însă au început foarte bine partida și s-au menținut în avantaj pe tabela de marcaj în prima repriză. Pe parcursul sferturilor 3 și 4, Cavs au preluat inițiativa, însă Atlanta a revenit și a trecut din nou la conducere pe finalul timpului regulamentar de joc. Oaspeții au transformat un deficit de zece puncte, consemnat cu zece minute rămase de jucat din sfertul 4, într-un avantaj de patru puncte, în penultimul minut din timpul regulamentar.

Cleveland a trimis meciul în prelungiri după ce LeBron și Shumpert au împărțit câte două libere, iar Thompson a înscris ultimul coș din acțiune. Atlanta ar fi câștigat meciul dacă marca una din ultimele trei aruncări executate, două dintre ele chiar din apropierea coșului. Astfel, după 48 minute de joc scorul era de 104-104.

Jeff Teague a înscris cele șapte puncte ale echipei sale în repriza de prelungiri, incluzând o aruncare de pe semicerc prin care Atlanta au trecut în avanta la intrarea în ultimul minut din prelungiri. Replica a venit de la LeBron James, cu o triplă (ratase primele cinci încercări de pe semicerc), urmată de o reușită din apropierea coșului. Atlanta a avut două încercări de trei puncte, prin Shelvin Mack, dar niciuna nu a intrat, iar meciul s-a încheiat cu victorie la trei puncte diferență a gazdelor.

Iată ratările de la distanță ale Atlantei din finalul reprizei de prelungiri și momentul în care LeBron se prăbușește la podea:

James a avut 37 puncte, 18 recuperări, 13 pase decisive și 3 intercepții cu 6 posesii pierdute. El a bifat 8 recuperări ofensive și a terminat cu 37 aruncări din acțiune, resimțind dureri în mai multe părți ale corpului. JR Smith și Matthew Dellavedova au adăugat câte 17 puncte fiecare pentru învingători.

De cealaltă parte, Jeff Teague a avut 30 puncte, 7 recuperări, 3 intercepții, Paul Millsap a adăugat 22 puncte, 9 recuperări, iar Al Horford și Kent Bazemore au avut câte 14 puncte fiecare pentru Atlanta.

Cleveland a jucat pentru a 2-a oară fără Kyrie Irving, alături de mai vechii accidentați Kevin Love și Anderson Varejao. De cealaltă parte, Kyle Korver a absentat din cauza unei probleme medicale care i-a pus capăt sezonului. În plus, Al Horford a fost descalificat pentru o intervenție încadrată de arbitri în categoria faultului flrgrant 2, care se pedepsește cu eliminare.

Scorul general devine 3-0. Meciul 4 se dispută tot în Cleveland, iar dacă Atlanta nu reușește să-l câștige atunci seria se va încheia în număr minim de meciuri.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.