Cleveland Cavaliers îl plătesc (și) pe antrenorul adversarului din finala NBA 2017

Una dintre poveștile interesante legate de finala NBA 2017 este legată de Mike Brown. Acesta conduce pe Golden State Warriors de pe margine, din postură de antrenor principal interimar.

El a fost avansat în această funcție de la Meciul 3 al primului tur în playoff-ul NBA din acest sezon. Brown acoperă pentru absența lui Steve Kerr, confruntat cu probleme de sănătate care îl împiedică să lucreze, să călătorească și adesea chiar să ia loc pe scaun.

Astfel, Brown a făcut pasul în față. Sub comanda sa Warriors au 11-0.

Povestea care îl are în prim plan pe Mike Brown este însă legată de altceva. Mai exact despre faptul că el este în continuare plătit de Cleveland Cavaliers, nimeni altcineva decât adversarul din finala NBA.

Este o situație nu chiar atât de neobișnuită în liga profesionistă nord-americană. Există mai mulți antrenori care la un moment dat au fost concediați, având contracte garantate. Prin urmare, clubul pentru care au lucrat continuă să îi plătească până la stingerea datoriilor conform contractului semnat de părți.

De altfel, dacă un astfel de antrenor este concediat și între timp își găsește angajament, clubul care l-a concediat îi plătește acestuia salariul până la stingerea datoriei. Exact asta e situația lui Mike Brown.

El a fost concediat de două ori de Cleveland. Ultima dată s-a întâmplat în cursul sezonului 2013/14. Brown avea încă patru ani de contract cu Cavaliers. prin urmare, în timpul finalei NBA, antrenorul amintit este plătit tocmai de adversar.

Așadar, campioana NBA în exercițiu nu îl plătește doar pe Tyronn Lue, antrenorul principal al echipei ci și pe cel care conduce adversarul din finală.

Cariera de antrenor a lui Mike Brown

În vârstă de 47 ani, Mike Brown activează în NBA din postură de antrenor încă din anul 1997. Așadar, el aniversează 20 ani în liga profesionistă nord-americană. A fost asistent la Washington, San Antonio și Indiana.

Primul angajament ca principal l-a obținut în 2005, la Cleveland Cavaliers, pe care a pregătit-o cinci ani. Cel mai bun rezultat atins a fost finala NBA, disputată și pierdută în 2007. El a lucrat apoi un sezon la cârma lui Los Angeles Lakers, în 2011/12, pentru ca în 2013/14 să revină la cârma lui Cleveland Cavaliers.

Brown a fost co-optat în staff-ul lui Golden State Warriors în vara anului 2016. El a venit să-l înlocuiască pe Luke Walton, care a preluat funcția de antrenor principal la Los Angeles Lakers.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.