Cleveland și San Antonio se desprind la 2-0 în primul tur din playoff-ul NBA

Cleveland Cavaliers și San Antonio Spurs s-au desprins la 2-0 în seriile de playoff din primul tur al fazelor eliminatorii contând pentru liga profesionistă nord-americană. Ambele și-au apărat terenul propriu.

Cavaliers au dispus de Indiana Pacers cu scprul de 117-111. Prima epriză s-a desfășurat sub semnul echilibrului, ambele marcând cu generozitate. Scorul la pauză era de 63-58. Ofensiva lui Cleveland a funcționat în aceleași coordonate și pe parcursul sfertului al 3-lea, când s-a desprins la 18 lungimi. Pacers au replicat pe final, însă Cavs au controlat situația și s-au impus pentru a 2-a oară în această serie.

Kyrie Irving a totalizat 37 puncte, Kevin Love a reușit 27 puncte, 11 recuperări, 3 pase decisive, iar LeBron James a încheiat cu 25 puncte, 10 recuperări, 7 pase decisive, 4 intercepții și 4 capace pentru Cleveland. Paul George a replicat cu 32 puncte, 8 recuperări, 7 pase decisive, Jeff Teague a adăugat 23 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, iar Thaddeus Young a terminat cu 16 puncte, 6 intercepții pentru Indiana.

San Antonio Spurs au dispus de Memphis Grizzlies cu scorul de 96-82. Texanii au construit un avantaj consistent pe parcursul primelor 24 minute de joc. La prima pauză era o diferență de 13 lungimi, iar la jumătatea confruntării tabela de marcaj indica scorul de 56-37. Memphis a înjumătăit deficitul în secvența a 3-a, dar gazdele s-au apărat exemplar pe finalul confruntării pentru a se menține în control pe tabela de marcaj.

Kawhi Leonard a reușit 37 puncte (record personal al carierei în playoff), 11 recuperări, Tony Parker a adăugat 15 puncte, Danny Green a terminat cu 12 puncte, iar LaMarcus Aldridge a încheiat cu 11 puncte pentru învingători. De cealaltă parte, Mike Conley a reușit 24 puncte, 8 pase decisive, Zach Randolph a adăugat 18 puncte, 10 recuperări, 3 intercepții, iar Marc Gasol și Vince Carter au avut câte 12 puncte.

Seriile se mută în Indianapolis și Memphis. Se joacă pe sistemul cel mai bun din șapte meciuri.

Video: NBA (YouTube)

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.