Claudiu Fometescu nu mai este antrenorul Stelei CSM EximBank București

Steaua CSM EximBank București a anunțat încheierea colaborării cu Claudiu Fometescu. Anunțul a fost făcut în cursul zilei de marți (21.02), la scurt timp după încheierea Cupei României. „Fome” a condus echipa Sud la All Star Game 2017, alături de Hristu Șapera, cel cu care a colaborat în trecut la CSM București, naționala de tineret a României, respectiv la Steaua CSM EximBank București.

Fometescu, o legendă a baschetului masculin românesc, cu o carieră de 20 sezoane în primul eșalon al țării, a ocupat funcția de antrenor principal al formației militare în perioda ianuarie 2016 – februarie 2017. Originar din Târgu Jiu, tehnicianul amintit a lucrat ca asistent la echipa din capitală sub comanda lui Mladen Jojic, Niksa Bavcevic (foto) și Hristu Șapera.

L-a înlocuit pe cel din urmă în ianuarie anul trecut, după eliminarea militarilor din Cupa României, la scurt timp după încheierea dificilei, dar onorantei aventuri a Stelei în EuroCup. Fometescu pleacă de la Steaua CSM EximBank București în condițiile în care echipa se situeză pe locul al 2-lea în Liga Națională, fiind devansată de U-BT Cluj-Napoca, liderul autoritar și incontestabil al campionatului.

În acest sezon, Steaua CSM EximBank a avut un bilanț general de 1-5 în FIBA Europe Cup, fiind eliminată la capătul primei faze a grupelor, după ce a întâlnit două echipe eliminate de CSM CSU Oradea în preliminariile Basketball Champions League. Totodată, roș-albaștrii au fost depășiți de U-BT Cluj-Napoca în semifinalele Cupei României, adversar pe care le era foarte dificil să îl învingă.

Până la această oră nu a fost anunțat înlocuitorul lui Fometescu. Interimatul va fi asigurat de Milorad Perovic, cel care s-a alăturat Stelei în luna ianurie a anului trecut, după despărțirea de Hristu Șapera. Bucureștenii au anunțat că au demarat căutările pentru aducerea unui nou antrenor principal.

Steaua CSM EximBank București parcurge cel de-al 4-lea și ultimul sezon din actuala înțelegere existentă între clubul militar și cel al municipalității. În această peridoadă roș-albaștrii nu au câștigat niciun trofeu, acesta fiind obiectivul colaborării ce a demarat în momentul promovării Stelei pe prima scenă a baschetului românesc. Cel mai bun rezultat este medalia de bronz, obținută în LNBM – ediția 2015/16.

Claudiu Fometescu este antrenor asistent la echipa națională de seniori a României. El face parte din staff-ul condus de către Marcel Țenter, cu care va participa la EuroBasket 2017.

Reamintim că în calitate de jucător, Fometescu a fost campion național alături de Dinamo București și U Mobitelco Cluj-Napoca. La cei din urmă a câștigat campionatul avându-l pe Țenter drept antrenor. Dincolo de trofee, Fome rămâne unul dintre cei mai inteligenți și cerebrali jucători din cel puțin ultimii 20 ani în sportul cu mingea la coș din țara noastră.

Declarația lui Virgil Stănescu, președintele Steaua CSM EximBank București, referitor la despărțirea de antrenorul principal pote fi lecturată în link-ul alăturat:

Steaua CSM EximBank și antrenorul Claudiu Fometescu au ajuns la un acord comun de reziliere a contractului. Astfel, după…

Posted by Steaua Baschet on 21 Februarie 2017

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.