Cifrele seriei CSU Sibiu vs BC Mureș

Primul tur al playoff-ului LNBM – ediția 2016/17 s-a încheiat cu victoria lui CSU Sibiu, scor general 3-2, asupra lui BC Mureș. Dincolo de analizele pur baschetbalistice, un astfel de duel poate fi analizat din mai multe puncte de vedere.

Unul dintre acestea poate fi statistic. Iată câteva cifre, adică lucruri concrete, nicidecum opinii

CSU Sibiu a executat 124 aruncări libere în seria cu BC Mureș din primul tur al playoff-ului LNBM – ediția 2016/17. Alb-albaștrii au replicat cu 80. Formația de pe Cibin a executat cu 44 libere mai mult decât adversarul, adică o medie de aproape nouă aruncări de pedeapsă pe meci mai mult decât adversarul. Se poate remarca și raportul de 29-8 (18-1 la pauză) la aruncările libere executate în Meciul 5, decisiv al seriei.

În directă legătură cu acest aspect, trebuie remrcat faptul că BC Mureș a avut mai multe aruncări de două puncte. Alb-albaștrii au executat 205 aruncări de două puncte, iar Sibiul  avut doar 184. De aici rezultă o medie de peste patru aruncări de două puncte pe meci mai multe pentru BC Mureș.

În schimb, Sibiul a executat 126 aruncări de trei puncte, față de cele doar 100 ale Mureșului. Aici avem o medie de peste cinci aruncări de trei puncte pe meci mai multe pentru CSU Sibiu.

BC Mureș a avut superioritate la eficiență (403-383), puncte marcate (403-384), procentajul aruncărilor de două puncte, trei puncte și libere, respectiv la numărul reușitelor de două puncte (100-85) și trei puncte (37-36). Sibiul a avut superioritate la numărul reușitelor de la linia de pedeapsă (85-55).

Lupta la recuperare a fost deosebit de echilibrată, fiind adjudecată la general de BC Mureș (190-88). Sibiul a dominat la recuperare ofensivă (74-59) și pase decisive (82-58).

S-a consemnat echilibru la intercepții (35-33 pentru Mureș) și posesii pierdute (67-69 favorabil Sibiului).

Numărul faulturilor sancționate a fost de 122 în dreptul Mureșului, respectiv 115 Sibiului.

Raportul faultulor tehnice dictate în această serie a fost de 7-2. BC Mureș a fost sancționată de trei ori la bancă, respectiv o dată prin Ernests Kalve, Goran Martinic, Radovan Markovic, Szabolcs Santa. În schimb, Sibiul a încasat tehnicele prin Igor Mijajlovic. De notat că galben-albaștrii au fost sancționați cu fault tehnic după conflicte cu adversarul, ce au consemnt faulturi tehnice duble. Mureșul a fost sancționată de cinci ori cu tehnic pentru proteste.

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Cifrele seriei CSU Sibiu vs BC Mureș

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.