Cifrele României la Campionatul European U16 masculin – Divizia B

Echipa națională U16 masculin a României a încheiat participarea la Campionatul European – Divizia B, de la Sofia, pe locul al 17-lea din totalul de 24 echipe participante. Trecem în revistă câteva aspecte legate de formația pregătită de Eugen Ilie la acest eveniment.

Așa cum s-a notat deja, tricolorii au repurtat șase victorii din totalul de nouă meciuri disputate. Este cel mai bun bilanț din ultimii 20 de ani pentru reprezentativa U16 masculin. Din păcate clasarea nu a fost pe măsură, întrucât a fost cea mai modestă din ultimii cinci ani la acest nivel de vârstă.

Pe de altă parte, remarcăm faptul că România s-a numărat printre fruntașe la anumite capitole statistice. Astfel, formația lui Eugen Ilie a avut al 3-lea procentaj la aruncările din acțiune (42.1% cu 0.8 procente mai modest decât locul 1). De altfel, compatrioții noștri au avut 33.3% la aruncările de pe semicerc, capitol la care s-au clasat pe primul loc la Campionatul European U16 masculin – Divizia B.

La polul opus s-au aflat tricolorii atunci când vorbim despre aruncări libere. Ei au avut un număr foarte mic număr de libere marcate (74) și procentaj modest (54.4%), clasându-se pe locul 20 la ambele capitole.

România a avut 244 coșuri marcate din acțiune, capitol la care s-a clasat pe locul al 2-lea din totalul de 24 echipe participante. Tricolorii au avut cea de-a 4-a medie de pase decisive pe meci (15.9). România s-a situat pe locul al 6-lea la puncte marcate (69.4) pe meci.

De asemenea, compatrioții noștri au avut a 4-a cea mai bună defensivă la turneu, încasând în medie 55.9 puncte/partidă. Compatrioții noștri au bifat 124 intercepții la acest eveniment, clasându-se pe locul al 2-lea. Din păcate, România a avut 225 posesii pierdute cu care au ocupat penultima poziție.

La capitolul recuperări, tricolorii s-au situat pe locul al 6-lea (46.1). Aici trebuie notat că tricolorii s-au situat pe locul 2 la recuperări defensive și doar pe 18 la cele ofensive.

Notă
Cifrele sunt influențate, în mod firesc, atât de propriul joc și stil, cât și de adversar.

Articole din aceeași categorie

3 comentarii On Cifrele României la Campionatul European U16 masculin – Divizia B

  • Despre ce vorbim ? Locul 17, atat. Statistica s-a facut pe meciurile cu Scotia, Norvegia si alte forte…. Meciurile importante cu polonia, danemarca si bulgaria s-au pierdut. Deci locul 17 , asta ramane, restul sunt povesti.
    l

  • Din pacate pe langa regretabilul loc 17 Divizia B au mai ramas si 3 dintre cei mai buni jucatori ai generatiei accidentati grav…

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.