Cifrele confirmă că Oradea a jucat excelent în Meciul 2, dar nu a fost suficient pentru a câștiga

CSM CSU Oradea a reușit o prestație de excepție în Meciul 2 al seriei cu U-BT Cluj-Napoca, din semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17. Campioana României a pierdut cu scorul de 96-103.

Elevii lui Cristian Achim au fost extrem de atenți al detalii și au oferit o replică foarte bună. Cei care au urmărit meciul pot să confirme acest lucru, la fel cum o fac statisticile:

– puncte ale rezervelor: 31-25
– puncte după posesie pierdută de adversar: 21-18
– puncte din spațiul de trei secunde: 32-26
– recuperări ofensive: 9-7
– posesii pierdute: 9-15
– intercepții: 8-5
– coșuri de două puncte marcate: 23-22

– puncte după recuperare ofensivă: 11-11
– pase decisive: 20-20

Toate aceste statistici reprezintă avantaje pentru CSM CSU Oradea (plus egalitatea la punctele pe șansa a 2-a și la pase decisive). În plus, roș-albaștrii au avut zece reușite de pe semicerc pentru 41% la acest procedeu, respectiv 20 de puncte cu 90% la linia de pedeapsă. Cifre absolut remarcabile pentru oricine și care ar asigura victoria probabil în orice meci.

Creierul de pe banca tehnică (Cristian Achim) și cel din teren (Will Franklin) caută cu disperare soluții împotriva celui mai redutabil adversar întâlnit în baschetul românesc în ultimii ani

Aceste lucruri subliniază faptul că bihorenii au depus un efort considerabil, au jucat foarte bine în termenii impuși de adversar, și-au adaptat stilul la jocul adversarului, au performat la aproape toate capitolele, în unele fiind superiori adversarului, însă rezultatul final le-a fost defavorabil. În plus, echipa orădeană venea după un Meci 1 în care a jucat excelent preț de 30 minute și a condus în permanență, desprinzându-se la zece lungimi. Orădenii au pierdut pe un parțial de 6-29. Prin urmare, CSM-ul a avut și o problemă de încredere și de remontare psihologică de rezolvat între cele două partide.

Deznodământul Meciului 2, în condițiile în care aceasta s-a desfășurat, ne spune că împotriva actualei echipe a lui U-BT Cluj-Napoca este aproape imposibil de câștigat. Formația antrenată de către Mihai Silvășan lasă adversarului o marjă minimă de eroare. Aproape orice inexactitate, orice scădere a ritmului, orice imprecizie, absolut orice este taxat aspru de Moldoveanu&co. Rar ne-a fost dat să vedem o echipă care pedepsește adversarul atât de aspru precum o face Clujul.

Fără îndoială vorbim despre ofensivă. Întrucât nu știu ce apărare din România are metodele să limiteze în condiții regulamentare jocul grupării de pe Someș.

Nu știu dacă o echipă, alta decât Clujul, poate să joace mai bine decât a făcut-o Oradea în Meciul 2. Forța lui U-BT, care din restricții de regulament a ținut pe tușă un jucător ce a participat la Jocurile Olimpice de la Rio, este cu adevărat excepțională.

Eșecul înregistrat de CSM CSU Oradea în Meciul 2 al seriei cu U-BT Cluj-Napoca se înscrie în lista jocurilor de senzație susținute de roș-albaștri, dar pierdute. Această prestație poate fi comparată cu cea din Meciul 5 al finalei LNBM 2014, când Oradea a pierdut la Ploiești, scor 100-94, în fieful Asesoft-ului. Atunci bihorenii conduceau cu două minute înainte de final, după o confruntare excepțională, în meciul care a decis soarta titlului național.

Foto: Roby Boros

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.