Chris Cooper continuă alături de BC CSU Sibiu

BC CSU Sibiu a ajuns la un acord cu pivotul american Chris Cooper. În vârstă de 27 ani, acesta a semnat un contract cu valabilitate pentru sezonul 2017/18.

El are o bogată experiență în Liga Națională, aflându-se la cel de-al 4-lea sezon consecutiv în România. Chris a avut câte o experiență de un sezon cu CSU Asesoft Ploiești și Steaua CSM EximBank București. Va fi cel de-al 2-lea sezon alături de CSU Sibiu.

Jucător de poziția 5, originar din Dumfries, Virginia, Chris Cooper măsoară 2.06 metri și cântărește 110 kilograme. Principala sa calicate este fizică. Are o prezență impunătoare în spațiul de trei secunde, remarcându-se printr-un nivel ridicat de combativitate, lucru de mare importanță alături de corp și calitatea atletică. Cooper a fost între cei mai buni cinci jucători ai Ligii Naționale în ultimul sezon la recuperare, recuperare ofensivă și defensivă, respectiv la capace.

În sezonul 2016/17, „Coop” a jucat 40 meciuri în LNBM și a contribuit cu 9.4 puncte, 7.8 recuperări (2.9 ofensive), 1.2 pase decisive și 1.1 capacepentru 12.1 la eficiență în 25:31 minute pe meci. El a avut procentaje de 53% la aruncările de două puncte, 24% la trei puncte, respectiv 50% la linia de pedeapsă.

De notat că Chris a jucat exact 100 meciuri în LNBM, unde a bifat medii de 7.9 puncte, 6.8 recuperări și 1.1 pase decisive cu 1.0 capace și 0.5 intercepții pentru 11.0 la eficiență în 22:28 minute pe partidă. Cooper a jucat zece meciuri în Cupa României și a bifat două sezoane la nivel de EuroCup, câte unul cu Asesoft și Steaua.

Absolvent al universității Old Dominion în anul 2012, Cooper și-a început cariera profesionistă alături de Bakersfield Jam, în NBDL. Apoi, a jucat un sezon alături de BC Siauliai, în primul eșalon baschetbalistic al Lituaniei.

CSU Sibiu este prima echipă din România la care semnează pentru al 2-lea sezon.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.