CE U16 feminin: Rusia este campioană continentală

rusia

Rusia este campioană a Europei la categoria U16 feminin după 72-47 în finala disputată, duminică (10.08), în compania Cehiei. Evenimentul s-a desfășurat la Debrecen (Ungaria).

Partida a fost la discreția rusoaicelor, care s-au desprins la 25-18 pe parcursul primului sfert. La jumătatea întâlnirii scorul era de 38-29. Sfertul al 3-lea a consemnat un parțial de 16-4, pentru a se desprinde la peste 20 puncte pe tabela de marcaj. În sfertul al 4-lea, Rusia a mai adăugat patru puncte, ecartul de la final fiind de 25 puncte.

Maria Vadeeva a avut 17 puncte, 15 recuperări, Raisa Musina a adăugat 16 puncte, 6 recuperări, 3 capace și 2 intercepții, iar Daria Kurichuk a terminat cu 15 puncte pentru învingătoare. În replică, Julia Reisingerová a totalizat 23 puncte, 11 recuperări și 6 capace pentru Cehia.

Rusia obține al 5-lea titlu continental la această categorie de vârstă după desprinderea de Uniunea Sovietică. Precedentul datează din anul 2010. De notat că rusoaicele întrerup seria de trei titluri consecutive a Spaniei. Este al 2-lea titlu continental în această vară pentru Rusia după cel obținut la U18 feminin

Cehia termină pe locul al 2-lea pentru a 2-a oară consecutiv și obține argintul pentru a 4-a oară după desprinderea de Cehoslovacia.

În finala mică, Spania a depășit Franța, scor 61-49. Ibericele cuceresc astfel medalia de bronz.

Spania își vede întreruptă seria de trei titluri continentale consecutive. Ibericele rămân cu nouă medalii de aur în ultimele 14 ediții organizate.

Grecia, Danemarca și Suedia au retrogradat în Divizia B la această categorie de vârstă. În schimb, au promovat Anglia, Germania și Olanda.

Echipa ideală a competiției a fost alcătuită din Maria Vadeeva (Rusia), Julia Reisingerova (Cehia), Raisa Musina (Rusia), Adela Neubauerova (Cehia) și Iris Junio (Spania). Primele două din această înșiruire se regăsesc în echipa ideală a Campionatului European U16 pentru a 2-a oară consecutiv.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.