Ce ne spune istoria înaintea Meciului 2

Meciul 2 în turul inaugural din playoff-ul Ligii Naționale de baschet masculin este programat în cursul serii de sâmbătă (26.04), la aproximativ 24 ore depărtare de jocurile inaugurale în cele patru serii care au luat prim plan-ul baschetului masculin din România.

Înaintea partidelor din această seară vă aducem la cunoștință câteva aspecte interesante legate de trecutul echipelor implicate în actuala ediție a playoff-ului.

Vineri (25.04) s-a disputat primul meci de playoff în Sala Olimpia din Ploiești după renovarea și mărirea capacității arenei în care evoluează campioana în exercițiu a României. Ultimul meci de playoff disputat în polivalenta ploieșteană înaintea renovării acesteia s-a consemnat pe 28 mai 2011, când Asesoft a învins pe U Mobitelco Cluj cu scorul de 68-56. Ulterior ardelenii au devenit campioni, iar prahovenii au petrecut două sezoane la Brazi.

CSU Asesoft Ploiești a câștigat Meciul 2 în ultimele 13 serii de playoff pe care le-a disputat. Prahovenii au pierdut ultima dată în Meciul 2 al semifinalei de campionat cu CSU Sibiu, din sezonul 2008/09.

ploiestiFoto: Mirela Oprea (M&M Production)

Energia Rovinari nu a câștigat niciun meci în deplasare în istoria participărilor în playoff-ul LNBM. Participă pentru a 3-a oară și are un bilanț de 0-5 în partidele din deplasare.

CSM Oradea nu a câștigat niciodată Meciul 2 într-o serie de playoff. Bihorenii au pierdut de trei ori cu CSU Asesoft, de două ori cu Gaz Metan Mediaș și o dată cu U Mobitelco Cluj. Aceasta va fi, așadar, cea de-a 7-a încercare a bihorenilor de a triumfa în Meciul 2.

SCM U Craiova se află în căutarea primei victorii în playoff. Oltenii participă pentru a 2-a oară în playoff. Ei au un bilanț general de 0-4.

BC Mureș a câștigat Meciul 2 al seriei din primul tur al playoff-ului în precedenta ediție de campionat. Atunci, trupa lui Srecko Sekulovic a dispus de CSM București, echipă antrenată la acea vreme de către Hristu Șapera, nimeni altul decât actualul tehnician al lui BCM U Pitești, oponentul vicecampioanei în actuala serie de playoff. De altfel, tehnicianul originar din București a pierdut Meciul 2 al unei serii de playoff de fiecare dată.

BCM U Pitești are o serie de 13 înfrângeri consecutive în playoff. Este vorba despre înfrângerea din Meciul 1 al seriei pe care o dispută actualmente în compania lui BC Mureș, respectiv despre 12 partide disputate în compania lui CSU Asesoft Ploiești în primul tur al playoff-ului din 2011, 2010, 2009, respectiv despre finala din 2007.

CSU Sibiu nu a câștigat primele două meciuri ale unei serii de playoff de la semifinala din anul 2009, pe care ardelenii au pierdut-o cu scorul general de 3-2 în fața lui CSU Asesoft Ploiești.

U Mobitelco Cluj a câștigat precedentul Meci 2 dintr-o serie de playoff. Este vorba despre turul inaugural al fazelor eliminatorii din sezonul precedent. Totuși, în pofida acelui succes, clujenii au fost eliminați de CSM Oradea, cu scorul general de 3-1.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.