Câteva observații despre Dinamo – BC Mureș

Dinamo continuă să surprindă. După victoria din etapa trecută, de la Cluj, a urmat una pe teren propriu, cu BC Mureș. Succesul nu a fost atât de categoric pe cât îl arată scorul, 81 – 69, dar a fost unul meritat.

Despre cum a fost partida a scris Adrian Micinic, AICI!

Eu o să punctez câteva detalii despre cum s-a văzut ea din sală.

Despre meci

Atât timp cât Dinamo s-a apărat om la om, Mureșul nu a avut nicio problemă în a domina. Barro și Ivanovic s-au distrat în zona de 3 secunde cu pivoții adverși. Mureșul a marcat de 2 puncte în această perioadă 13/23 (56%) și nu a avut mare nevoie de aruncările de la mare distanță (4/11 – 36%). După cum remarca și un cititor în comentariile articolului la care am pus link mai sus, din momentul în care Dinamo a trecut în zonă, lucrurile s-au schimbat. Mureșul nu a mai găsit soluții la interior (doar 16 încercări de 2 puncte în repriza a 2-a), a aruncat mai mult din spatele semicercului (17 încercări), dar cu o eficiență scăzută (23%).

Fără oameni înalți de valoare, dar bătăioși (3 recuperări ofensive, în medie pe meci, au Sulovic și Dalham), Dinamo este o echipă croită să arunce de la mare distanță. Vineri seară a marcat 45% dintre șuturile din spatele semicercului, după ce, în urmă cu o săptămână, la Cluj, înscrisese 50%. În manșa tur a Cupei României, contra Piteștiului, a reușit tot 50%, în timp ce în retur, în singura lor înfrângere într-un meci oficial din acest sezon, doar 22%. O armă cu două tăișuri, dacă ar fi să folosim un clișeu.

Despre organizare

Foarte multă lume prezentă în sală. Dacă interpretez bine o postare de pe contul oficial de facebook al lui Dinamo, au fost peste 1600 de spectatori, un mare succes al organizatorilor pentru care merită felicitați. Mulți dintre aceștia au fost copii legitimați la cluburile de baschet din București, veniți în grup, cu antrenorii. La fiecare time-out din prima repriză, copiii au ”inundat” terenul, aducându-mi aminte de meciurile CSM-ului din Arena de Baschet. În pauza mare a avut loc un joc demostrativ între două echipe de copii.

Nu toți suporterii erau la curent cu ce s-a întâmplat în baschetul românesc în ultimii ani, lucru puțin atipic pentru spectatorul bucureștean cu care eram obișnuit. Așadar, Dinamo merită o mențiune și pentru faptul că a reușit să aducă la sală oameni care nu mergeau la baschet în mod frecvent.

Legat de acest aspect, practic, intrarea a fost liberă. Niciunuia din grupul cu care am fost la meci nu i s-a cerut invitația.

Mi-au mai plăcut muzica din timpul încălzirii și faptul că pe o parte a terenului au fost dispuse panouri electronice pentru reclame.

Trecând la lucrurile mai puțin plăcute, announcerul a fost din alt film, clar nu unul despre baschet. Pentru început a citit de pe foaie o introducere scrisă de altcineva, felicitând fanii mureșeni care își încurajează echipa la fiecare meci din deplasare, dar care nu erau prezenți în sală (familia Rasty nu se pune că e din București) și a reușit să stârnească râsete în toată sala, inclusiv pe banca echipei sale, când a prezentat gazdele înaintea oaspeților. Despre cum s-a manifestat în timpul meciului nu are rost să vorbim, sunt sigur că l-ați auzit și la televizor. Sunt sigur că o scurtă lectură a regulamentului va pune lucrurile în ordine data viitoare.

Sonorizarea a fost ok atât timp cât nu era folosit microfonul. Microfonia s-a produs la fiecare intervenție a crainicului și la imn. Legat de imn, el a fost interpretat de aceleași fete ca și la meciul cu Pitești, cel în care le-am surprins citind versurile de pe foaie. De data asta au folosit telefonul 🙂 . A, și au stat cu spatele la drapel! Altfel, voce și imagine de nota zece.

Dinamo a dorit să creeze un eveniment pentru fani și a reușit doar parțial, în opinia mea. Mă așteptam ca spectatorii să fie implicați, mai ales pe parcursul timpilor ”morți”, în diferite concursuri sau să li se ofere și altceva din punct de vedere entertainment în afara meciului în sine.

Totuși, ținând cont că a fost prima partidă pe propriul teren, putem trece peste cele câteva neajunsuri menționate mai sus. Toate se pot corecta până la meciul următor. Cel mai important lucru este că Dinamo a reușit să aducă 1600 de spectatori în sală, cu siguranță mai mulți decât sperau, iar de aici se poate construi!

Later edit: 1. Am căutat o imagine de la meci în care să se vadă tribunele pline. Am găsit-o doar pe cea de pe prima pagină, pe contul de facebook csdinamo. Sper ca la meciul următor echipa să aibă un fotograf care să ne ofere cât mai multe imagini de pe teren și din tribune.

2. A fost fotograf. Galerie, AICI.

Articole din aceeași categorie

2 comentarii On Câteva observații despre Dinamo – BC Mureș

  • Foarte corecte parerile tale Costin, ai fost cam bland cu ei.Sincer, sala s-a vazut plina de copii acompaniati de parinti si bunici, nu prea a avut cine sa faca galerie echipei dinamoviste, lucru ce a amplificat imaginea trista a crainicului total lipsit de experienta. S-a facut atata valva in jurul invitatiilor incat au fost useless, nici prezentarea lor la intrare nu a fost necesara, inca un minus. Sonorizarea la pamant, per total, din partea mea, un minus pentru Dinamo. Poate data viitoare..

  • Eu cred ca revenirea este un plus pentru Dinamo, la ultima incursiune prin prima liga jucau la FRB iar echipa era mult sub ce este acum, este adevarat intotdeauna este loc de mai bine.
    Acum sala este alta si ce este mai important echipa este alta si daca ne uitam in curtea rivalilor sala de la Dinamo este Madison Square Garden in comparatie ce are Steaua

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.