Câțe campion, Uță medaliat cu bronz în campionatul Spaniei la U18

Emanuel Câțe a devenit campion al Spaniei la categoria U18 masculin. El a obținut acest rezultat alături de Real Madrid, club împreună cu care va participa la turneul final al Euroligii juniorilor, eveniment programat a se desfășura în paralel cu F4-ul Euroligii masculine. În schimb, Rareș Uță a cucerit medalia de bronz, după agrintul obținut în urmă cu un an.

Înainte de a intra în detalii, trebuie notat faptul că nu mai puțin de nouă jucători străini fac parte din loturile echipelor clasate pe podiumul campionatului Spaniei. Așadar, în această țară tinerii sunt formați, crescuți și educați în spiritul concurenței sportive, fără a se ține cont de cetățenie. De altfel, dacă aprofundăm puțin problema vom constata faptul că școlile de baschet din Spania își educă proprii tineri în mod sănătos și în același timp ajută țări precum cele africane sau România, Suedia și așa mai departe, să-și formeze cele mai promițătoare talente, lucru pe care țara noastră nu este în stare să-l facă în sistemul actual. Nimeni în Spania nu-și pune problemă că propria odraslă nu are unde să joace pentru simplul fapt că străinii vin încă de la nivel juvenil în această țară.

Madrilenii au spulberat pe Joventut Badalona, scor 97-57, în finala competiției. Meciul s-a desfășurat sâmbătă (09.05). Câțe a avut 29 minute de joc, perioadă în care a totalizat 18 puncte (8/11 din acțiune, 2/4 la libere), 10 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții, 2 capace și 4 posesii pierdute pentru 27 la eficiență. Românul a fost al 2-lea marcator, al 2-lea recuperator și al 3-lea la eficiență în echipa sa la marea finală.

Luka Doncic, slovenul născut în anul 1999 care a debutat deja pentru echipa de seniori a lui Real Madrid, a avut 15 puncte, 15 pase decisive, 12 recuperări și 3 intercepții pentru 47 la eficiență în marea finală, El a fost desemnat MVP-ul turneului final.

În video găsiți înregistrarea integrală a finalei:

Iată rezultatele obținute de Real Madrid în fazeel eliminatorii ale campionatului Spaniei la U18:

Optimi de finală – Real Madrid vs FC Barcelona, scor 86-47

Câțe a avut 23 minute, 6 puncte, 5 recuperări, 2 intercepții, 2 capace, o pasă decisivă, 15 la eficiență.

Sferturi de finală – Real Madrid vs Gran Canaria, scor 88-50

Câțe a terminat cu 22 minute, 6 puncte, 8 recuperări, o intercepție, 5 la eficiență.

Semifinale – Real Madrid vs Baloncesto Sevilla, scor 76-45

Câțe a totalizat 15 minute pe parchet, având 9 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție pentru 6 la eficiență.

Turneul final a avut loc la Torrejón de Ardoz, Madrid. Câțe a avut medii statistice de 22.3 minute, 9.7 puncte, 7.5 recuperări, 1.7 intercepții, 1.2 pase decisive, 1.0 capace și 14.0 la eficiență.

Emanuel Câțe obține al 2-lea titlu de campion al Spaniei la U18 masculin. În urmă cu un an, Real a depășit pe Unicaja Malaga, scor 66-60, în ultimul act. Atunci compatriotul nostru a jucat doar 12 secunde în marea finală, fiind cu un an mai mic decât majoritatea jucătorilor folosiți.

Rareș Uță a avut 16 minute de joc, perioadă în care nu a punctat, dar a cules două recuperări la semifinala pierdută de Unicaja Malaga, scor 66-84, în fața lui Joventut Badalona.

Uță a avut 27 minute de joc la sfertul de finală câștigat în fața echipei HM Torrelodones, scor 61-51. El a avut 6 puncte, 10 recuperări și 2 capace în această partidă. În schimb, în optimile de finală, compatriotul nostru a avut cea mai bună prestație. În 25 minute de joc la partida cu CAI Zaragoza, încheiată cu scorul de 67-63, Rareș a totalizat 14 puncte, 5 recuperări și a terminat cu 12 la eficiență.

Peste câteva zile, mai exact în 14 mai, este programat startul turneului final al Adidas Next Generation Tournament (Euroliga juniorilor). Real Madrid și Unicaja Malaga se numără printre cele opt echipe calificate, alături de Stella Azzurra Roma, Zalgiris Kaunas, Spars Sarajevo, Steaua Roșie Belgrad, VEF Riga și INSEP Paris. La acest eveniment vor participa atât Câțe, cât și Uță. Este prezentă și echipa lui Robert Bobroczcy, însă șansele ca tânărul de doar 14 ani să joace sunt infime.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.