Cătălin Baciu a semnat cu Steaua CSM EximBank București

Cătălin Baciu este noul jucător al echipei Steaua CSM EximBank București. Pivotul originar din Cluj-Napoca a semnat un contract cu valabilitate pentru următoarele două sezoane.

Înalt de 2.13 metri, în vârstă de 28 ani, Baciu este jucător clasic de poziția 5. El a jucat în ultimii patru ani pentru U-Banca Transilvania Cluj-Napoca. În prealabil a petrecut patru ani în NCAA, alături de Clemson Tigers. Cătălin a jucat baschet și la nivel de liceu în Statele Unite ale Americii.

În sezonul 2015/16, Baciu a jucat 41 meciuri și a avut medii statistice de 5.3 puncte, 2.5 recuperări și 0.5 capace pentru un coeficient de 6.4 la eficiență în puțin peste 11 minute pe partidă. El vine după sezonul cu cea mai mică medie de minute în întreaga sa carieră.

Cea mai bună prestație stagională a lui Cătălin Baciu s-a consemnat în Meciul 3 al semifinalei LNBM disputată de clujean în compania lui CSM CSU Oradea. El a avut 19 puncte și 5 recuperări pentru 2 la eficiență și 11 la +/-. O prestație foarte bună a avut pivotul de 2.13 metri în chiar ultimul joc al sezonului, tocmai împotriva noii sale echipe. Baciu a totalizat 16 puncte, 8 recupeărri și  capace pentru 22 la eficiență.

Baciu a jucat 134 meciuri în LNBM și 19 în Cupa României pentru formația de pe Someș, potrivit frbaschet.ro. El are medii pe carieră de 6.3 puncte, 3.6 recuperări și 0.7 capace cu procentaje de 64% la aruncările din acțiune și 67% la linia de pedeapsă. „Bobo” are un indice de 8.1 la eficiență în cele patru sezoane pe care le are la activ în LNBM.

Prin legitimarea unui pivot clasic, Steaua CSM EximBank îl împerechează pe Baciu cu un Nikola Jevtovic a cărui impact este mai mare decât jocul în spațiul de trei secunde. Așadar, militarii au acontat un tandem de pivoți cu profile radical diferite, ceea ce va conduce la schimbarea sistemului defensiv pentru echipa adversă atunci când cei doi se vor schimba între ei. Pe de altă parte, este de așteptat ca și sistemele defensive și ofensive ale Stelei să se modifice în funcție de numele pivotului aflat pe parchet.

Baciu este cel de-al 4-lea jucător anunțat de Steaua CSM EximBank București pentru sezonul competițional următor. Primii trei sunt străini: Nikola Malesevic, Cam Long și Nikola Jevtovic.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.