Căpitanul Georgiei, de patru ori participant la EuroBasket, a semnat cu Politehnica Iași

Giorgi Tsintsadze este noul jucător al Politehnicii Iași. Baschetbalistul gruzin a semnat un contract cu valabilitate pentru sezonul competițional 2017/18.

Originar din Tbilisi, Tsintsadze este fundaș. El măsoară 1.92 metri și evoluează la poziția 1. În vârstă de 31 ani, acesta și-a început cariera încă din anul 2001, când avea doar 15 ani.

Cea mai importantă echipă din cariera lui Giorgi este CSKA Moscova, formație la care a evoluat în sezonul 2003/04. El a avut experiențe în Georgia, Rusia, Ucraina, Estonia, Polonia, Franța și Macedonia. Palmaresul său cuprinde titluri de campion al Estoniei, Ucrainei și Rusiei. De asemenea, a cucerit Cupa ULEB și Cupa Baltică.

În sezonul 2016/17, Giorgi Tsintsadze a evoluat pentru Kutaisi, în campionatul Georgiei. El a avut medii de 17.4 puncte, 7.0 pase decisive, 5.1 recuperări și 2.1 intercepții în peste 28 minute pe partidă pentru 16.6 la eficiență.

Tsintsadze a participat la EuroBasket 2017 alături de naționala Georgiei, fiindu-i căpitan de echipă. El a jucat în cele cinci partide ale echipei sale și a avut medii de 2.8 puncte, 3.2 pase decisive, 1.6 recuperări și 1.2 intercepții în aproape 25 minute pe meci pentru 2.6 la eficiență. Georgia este singura echipă care a obținut două victorii în faza grupelor și nu a reușit să se califice în optimile de finală ale EuroBasket 2017.

De notat că Tsintsadze joacă pentru naționala gruzină din anul 2005. Așadar, el a bifat șapte campanii de EuroBasket, incluzând promovarea în Divizia A. Tsintsadze a jucat pentru Georgia atât în calificări, cât și la turneul final al edițiilor 2011, 2013, 2015 și 2017.

Așadar, Tsintsadze se află la primul angajament în baschetul românesc. El va ajunge în cursul zilei de luni la Iași. Marți va efectua analizele medicale, iar dacă totul va fi în regulă Tsintsadze va susține primul antrenament alături de noii săi colegi în cursul serii de marți (26.09).

Foto: FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Căpitanul Georgiei, de patru ori participant la EuroBasket, a semnat cu Politehnica Iași

  • Pare un jucător nemaipomenit, cel puțin pentru un club noupromovat în LNB.
    Ar fi frumios ca Iasiul sa reușească sa rămână în prima divizie.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.