Canada e noua campioană mondială U19 masculin

Canada este campioană mondială U19 masculin. Performanța, realizată în premieră, s-a consemnat duminică (09.07), la Cairo, unde nord-americanii au depășit Italia cu scorul de 79-60, în ultimul act al Campionatului Mondial destinat tinerilor născuți după 1 ianuarie 1998.

Partida nu a avut istoric. Canada s-a desprins la 14 lungimi din primul sfert și a menținut ritmul, fie printr-un joc ofensiv productiv în secvența a 2-a, fie printr-o defensivă excelentă în ultimele 20 minute de joc efectiv.

RJ Barrett a fost din nou cel mai bun jucător al Canadei. La distanță de o zi de la prestația colosală prin care depășit principala favorită, naționala SUA, Barrett a totalizat 18 puncte, 12 recuperări și 4 pase decisive. În replică, Tommaso Oxilia a totalizat 12 puncte, 9 recuperări.

În finala mică, SUA a spulberat Spania, scor 96-72.

Clasamentul final

1. Canada
2. Italia
3. SUA
4. Spania
5. Germania
6. Lituania
7. Franța
8. Argentina
9. Puerto Rico
10. Japonia
11. Noua Zeelandă
12. Egipt
13. Angola
14. Corea de Sud
15. Iran
16. Mali

Așadar, între primele opt s-au aflat toate reprezentantele Europei și Americii. O nouă demonstrație unde se lucrează cel mai eficient în baschet la nivel juvenil.

Barrett a fost desemnat MVP al turneului. El a fost și cel mai bun marcator al turneului, având medii statistice de 21.6 puncte, 8.3 recuperări, 4.6 pase decisive și 1.7 intercepții. De notat că acest sportiv a împlinit vârsta de 17 ani în urmă cu doar trei săptămâni!

Cvintetul ideal îi cuprinde, alături de RJ Barrett (Canada) pe următorii: Abu Kigab (Canada), Lorenza Bucarelli (Italia), Tommaso Oxilia (Italia), respectiv Rayton Pritchard (SUA).

Este prima medalie pentru Canada la U19 masculin. Este cea de-a 7-a campioană mondială la această categorie de vârstă în 13 ediții desfășurate. Italia a cucerit al 2-lea argint și a 3-a medalie la acest nivel, însă îi lipsește în continuare medalia de aur. SUA obține prime medalie de bronz din istorie, după șase medalii de aur și trei de argint. În afara americanilor, doar Serbia are mai mult de o medalie de aur la acest nivel (are două).

Foto: www.fiba.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.