Campionatul European U20 masculin Divizia B, ediția 2017 demarează vineri (14.07), la Oradea

Campionatul European U20 masculin – Divizia B, ediția 2017, se va desfășura la Oradea între 14 și 23 iulie anul curent. Evenimentul se va bucura de participarea a 21 echipe naționale.

Spre deosebire de tragerea la sorți, efectuată în urmă cu câteva luni, delegația Bosniei-Herțegovina nu va mai participa la acest eveniment. Prin urmare, configurația grupelor contând pentru fazapeliminară a competiției a suferit modificări.

Componența grupelor

Grupa A – Belarus, Polonia, Finlanda, Armenia, Belgia
Grupa B – Slovacia, Marea Britanie, Russia, Azerbaidjan, Olanda
Grupa C – FYROM, Georgia, Malta, Albania, România
Grupa D – Irlanda, Ungaria, Croația, Kosovo, Portugalia, Moldova

Sistemul competitional

În faza grupelor se joacă în sistem fiecare cu fiecare.

Primele două clasate în fiecare grupă continuă competiția în fazele eliminatorii (sferturi de finală, semifinale, turneul 5-8, jocuri de clasament, finala mică și finala).

Ocupantele locurilor 3-4 în fiecare grupă vor juca în turneul 9-16. În fine, locurile 5-6 în fiecare grupă vor juca în turneul 17-21.

Evenimentul este organizat de către Federația Română de Baschet, sub egida FIBA Europe. Pentru buna desfășurare a competiției, CSM Oradea a fost desemnat partener al Campionatului European U20 masculin Divizia B – ediția 2017.

Meciurile din cadrul evenimentului amintit se vor desfășura la Arena Antonio Alexe, respectiv la Colegiul Economic Partenie Cosma din Oradea. În plus, Sala LPS Bihorul Oradea va servi drept loc de antrenament pentru formațiile participante pe tot parcursul Campionatului European U20 masculin Divizia B – ediția 2017.

CSM Oradea este reprezentată la acest eveniment de doi sportivi. Este vorba despre Bobe Nicolescu și Sebastian Ionescu (care a jucat sub formă de împrumut la Dinamo București în sezonul 2016/17). Ambii sunt născuți în anul 1997, fiind la ultimul an de tineret (de la 1 ianuarie 2018 sunt eligibili sî evolueze exclusiv pentru echipa națională de seniori și/sau
cea universitară).

Reamintim că în aceaași formulă, de-a lungul timpului, au fost organizate alte evenimente de amploare în Oradea. Este vorba despre Campionatul European U18 feminin Divizia A – ediția 2011, Campionatul European U18 feminin Divizia B – ediția 2014, o grupă din cadrul EuroBasket Women 2015, respectiv Campionatul European U16 feminin Divizia B – ediția 2016. Așadar, turneul din acest an este al 5-lea cu caracter de competiție
continentală în disciplina baschet pe care Oradea îl găzduiește în ultimii șapte ani.

Programul României în faza grupelor

vs Georgia – vineri (14.07), ora 18:30
vs Malta – duminica (16.07), ora 18:30
vs Macedonia – marti (18.07), ora 18:30
vs Albania – miercuri (19.07), ora 18:30

Meciurile de mai sus se vor disputa la Arena Antonio Alexe.

Toate meciurile vor fi transmise în direct pe canalul YouTube FIBA.

Intrarea la toate meciurile este liberă.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.