Se cunosc semifinalistele Campionatului European U20 masculin Divizia A

Israel, Spania, Franța și Grecia au pătruns în careul de ași al Campionatului European U20 masculin Divizia A ediția 2017, din Insula Creta. Acestea au repurtat victorii în cursul zilei de joi (20.07), în cadrul sferturilor de finală ale competiției găzduite de Grecia.

Condusă de Tamir Blatt, reprezentativa Israelului a învins Islanda cu scorul de 74-54. Fiul celebrului David Blatt a totalizat 15 puncte, 7 recuperări și 6 pase decisive în contul israelienilor care sunt în continuare neînvinși la aces eveniment.

Spania a avut o primă repriză foate bună în confruntarea cu Germania, scor 69-61. Ibericii s-au desprins la 40-29 în primele 20 minute de joc efectiv. Defensiva germanilor a fost excelentă în repriza secundă, dar a fost insuficient pentru a răpune veșnic principala favorită în competițiile continentale de nivel juvenil.

Franța a depășit Serbia cu scorul de 86-67, după un meci cu două repriza diametral opuse. Prima a fost extrem de disputată și s-a încheiat cu scorul de 33-32 în favoarea Hexagonului. Repriza secundă a consemnat un parțial de 53-35 în favoarea francezilor. Amine Noua a totalizat 21 puncte, 11 recuperări pentru învingători.

Formația gazdă, Grecia, a depășit Lituania în ultimul sfert de finală. Rezultatul final a fost de 76-72. Elenii conduceau la jumătatea partidei cu scorul de 41-38, însă balticii au replicat în secvența a 3-a cu un parțial de 23-10 pentru a se desprinde la zece lungimi. Secvența decisivă a consemnat revenirea amfitrionilor, autori ai unui parțial de 25-11.

În semifinale, Israel se duelează cu Franța, iar Spania cu Grecia. Penultimul act este programat pentru sâmbătă (21.07).

De notat că Spania este campioana Europei în exercițiu la U20 masculin. În schimb, Israel și Franța s-au clasat pe locurile 12-13 în urmă cu un an, salvându-se de la retrogradare. Grecia s-a clasat pe locul 3 în Divizia B, competiție pe care a găzduit-o și în urma căreia a obținut ultimul loc promovabil.

În turneul locurilor 13-16 din acest an, pentru acontarea ultimului loc ce asigură prezența în Divizia A și în 2018, se vor duela Cehia cu Italia, respectiv Letonia cu Muntenegru.

Foto: www.fiba.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.