Campioana Ungariei a învins Pinar Karsiyaka fiind lipsită de doi străini

Alba Fehervar a obținut o victorie la limită în confruntarea cu Pinar Karsiyaka, în prima manșă a celui de-al 3-lea tur preliminar din Basketball Champions League. Campioana Ungariei s-a impus cu scorul de 92-90.

Formația pregătită de Branislav Dzunic a revenit de la un deficit de 13 lungimi pentru a se impune. Acest lucru s-a întâmplat în condițiile în care Alba Fehervar a jucat în doar patru jucători străini. Americanul Elijah Macon și sârbul Aleksa Brbaklic au absentat la această partidă pentru maghiari.

Ce-i drept și Pinar Karsiyaka a jucat tot în patru străini. Se presupune însă faptul că Turcia, mai ales printr-o grupare care le-a întins o importantă mână de ajutor tinerilor Kenan Sipahi și Furkan Korkmaz, are mai multe arme și opțiune decât Ungaria la capitolul jucători autohtoni.

Maghiarii au marcat 50 puncte, jumătate dintre acestea fiind opera lui Peter Lorant (foto), celebrul pivot al lui Alba care a evoluat în primul eșalon al Italiei și Spaniei, care nu a fost convocat la echipa națională pentru EuroBasket 2017 deoarece este în conflict cu antrenorul Stojan Ivkovic. În replică, jucătorii turci au totalizat 20 puncte în această confruntare. Așadar, autohtonii lui Alba au marcat mai mult de jumătate din punctele echipei.

Alba a reușit să se desprindă la cel mult nouă puncte după ce a revenit de la minus 13. Adică o schimbare de 22 lungimi în favoarea maghiarilor. Karsiyaka a recuperat în secvența a 4-a, pe care a câștigat-o cu 21-15.

Pinar a terminat partida cu 11/20 la aruncările de trei puncte, pentru un procentaj de 55%.

Referitor la contingentul de jucători străini ai lui Alba Fehervar, trebuie subliniată vârsta acestora: unul este născut în 1990 (27 ani), unul este născut în 1991 (26 ani), trei sunt născuți în 1993 (24 ani) și unul este născut în 1995 (22 ani).

Reamintim faptul că Szolnok Olaj KK a eliminat pe Trabzonspor în primul tur din FIBA Europe Cup. Echipa antrenată de către Dragan Aleksic a învins cu 108-98 în prima manșă, pierzând cu 68-77 în Turcia pentru a-și asigura calificarea în faza următoare cu o victorie la general de un singur punct. Așadar, Ungaria a demonstrat în acest debut de sezon că are echipe capabile să se dueleze cu reprezentante din plutonul al 2-lea al baschetului turcesc.

Returul se dispută pe data de 2 octombrie la Izmir. Pinar rămâne favorită certă, având de recuperare un deficit de două puncte.

Foto: www.championsleague.basketball

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.