Campioana învinge la Craiova, bifând primul succes extern important

U-BT Cluj-Napoca a învins pe terenul lui SCM U Craiova, scor 105-94, în primul meci al etapei a 9-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18. Confruntarea a fost transmisă în direct la DigiSport.

Campioana a început mai bine, desprinzânu-se la șase lungimi în primele momente ale jocului. Situația s-a echilibrat, Craiova reușind chiar să treacă la conducere și să se desprindă la două posesii pe parcursul unui prim act extrem de generos în realizări pe tabela de marcaj. Scorul la prima pauză a fost de 31-28 în favoarea oltenilor.

Conduși de pe margine de către Dan Ioan, în absența lui Rami Hadar, craiovenii s-au menținut la conducere pe fondul productivității lui Jamar Samuels. Gazdele au condus cu scorul de 40-36 spre jumătatea secvenței a 2-a, însă U-BT a replicat cu un parțial de 9-0 prin care a schimbat situația la conducere. Ardelenii s-au menținut la conducere, având trei oameni cu peste zece puncte marcate în primele 20 minute de joc. La jumătatea meciului scorul era de 55-50 în favoarea acestora.

Repriza secundă a demarat cu un parțial de 18-4 în favoarea oaspeților. Craiova a continuat să se apere modest, iar în atac a forțat acțiuni individuale indiferent cine a fost mânuitor de minge, circulația acesteia fiind modestă, în timp ce elevii lui Mihai Silvășan au accentuat nivelul de intensitate în apărarea om la om. Martinic a realiat o acțiune individuală de efect, trecând mingea între picioarele lui Kuti după care a marcat ul coș de trei puncte. Silvășan a solicitat imediat timeout cerându-le elevilor săi să nu permită astfel de situații. Sfertul 3 s-a terminat cu un parțial de 12-2 pentru Craiova, completat de coșul lui Samuels din propria jumătate de teren pe sirenă. Clujul conducea cu scorul de 82-68 la intrarea în sfertul decisiv.

Un parțial de 12-2 în favoarea echipei gazdă, la care a contribuit inclusiv Ionuț Berceanu, a strâns situația la patru lungimi în minutul 33 al partidei, moment în care clujenii au solicitat un timp de odihnă. Un fault antisportiv sancționat la Drungilas ar fi putut apropia echipa gazdă și mai mult pe tabela de marcaj, însă Samuela a pierdut posesia mingii irosind această oportunitate. Defensiva Craiovei a continuat să aibă probleme, însă jocul s-a echlibrat din nou, scor 90-93, cu mai puțin de trei minute înainte de final. Kuti a interceptat o minge chiar sub coșul advers și a pus-o în coș pentru a crea un ecart insurmontabil pe finalul confruntării.

Zeljko Sakic a avut 29 puncte, 10 recuperări, 6 pase decisive pentru 40 la eficiență! Lasan Kromah a adăugat 25 puncte, 4 pase decisive, iar Nandor Kuti a terminat cu 15 puncte, 5 recuperări pentru ardeleni. Jocul formației antrenate de Mihai Silvășan are niște carențe, lucru evidențiat în special de forma mai puțin bună a pivotului Ousmane Barro, jucător care creează enorm de multe avantaje echipei sale în condiții normale, atât la construcție, cât și la finalizare. Totodată, el poate să aibă un impact în alte momente ale jocului.

În replică, Jamar Samuels a reușit 26 puncte, 9 recuperări, Goran Martinic a adăugat 25 puncte, 7 pase decisive, iar Ivan Siriscevic a terminat cu 20 puncte, 8 recuperări pentru formația olteană.

U-BT Cluj-Napoca ajunge la 7-2, bifând primul succes în deplasare pe terenul unei echipe din TOP 8. În schimb, SCM U Craiova ajunge la 4-5, suferind primul eșec pe teren propriu.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.