Campioana Europei a oferit spectacol la Cluj-Napoca

Spania a impresionat în primul meci disputat la EuroBasket 2017. Legendara trupă cu Pau Gasol în calitate de lider a surclasat Muntenegru, scor 99-60, la Sala Polivalentă Cluj-Napoca. A fost o reprezentație cum rar le-a fost dat iubitorilor de baschet să urmărească într-o arenă românească.

Jocul a fost dominat cu autoritate de la un capăt la celălalt de iberici. Formația antrenată de către Sergio Scariolo a marcat cu generozitate pe parcursul primei reprize, pentru a se desprinde la 51-29.

Repriza secundă nu a adus schimbarea. Sergio Rodriguez a fost responsabil cu spectacolul, livrând o serie de mingi impresionante colegilor săi. Pivoții Spaniei au contribuit cu slam dunk-uri. Muntenegru nu a reușit să pună în dificultate campioana Europei în niciun moment al jocului.

Spania a avut 57% la aruncările din acțiune, incluzând 65% la trei puncte. De asemenea a terminat cu 40 vizite la linia de pedeapsă. Într-un meci în care nu a primit niciun fel de replică, Spania a mizat în principal pe tinerii Hernangomez.

Pau Gasol a disputat meciul cu numărul 200 în uniforma echipei naționale a Spaniei. El a contabilizat 10 puncte, 8 recuperări și 5 pase ecisive. Jucătorul ajuns la vârsta de 37 ani tocmai l-a depășit pe Dirk Nowitzki în lista celor mai buni marcatori din istoria EuroBasket. Pau a urcat pe locul al 2-lea în această ierarhie, aflându-se în urma lui Tony Parker.

Pau Gasol evoluează pentru prima dată pe parchetul Sălii Polivalente Cluj-Napoca în confruntarea Spaniei cu Muntenegru,…

Posted by 24 secunde on 1 Septembrie 2017

Willy Hernangomez a reușit 18 puncte, 9 recuperări, Juancho Hernangomez a adăuga 13 puncte, 5 recuperări, iar Fernando San Emeterio a terminat cu 10 puncte. De notat că niciunjucător al Spaniei nu a jucat mai mult de 20 minute, Scariolo rotindu-și întreg efectivul.

Nikola Vucevic a totalizat 16 puncte, 5 recuperări pentru Muntenegru.

Foto: FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.