Campioana NBA continuă să găsească soluții pentru a învinge

Golden State Warriors găsesc calea spre succes indiferent cine este adversar și cât de dificil se transformă jocul. Campioana NBA a revenit de la un deficit maxim de 23 puncte pentru a se impune în fieful lui Los Angeles Clippers, una dintre principalele rivale la supremație în acest sezon. Rezultatul final a fost de 124-117.

Clippers s-au desprins la 41-25 în primul sfert și păreau să reușească, în sfârșit, să învingă campioana. În debutul sfertului al 2-lea, LA s-a desprins la 50-27 și 55-32. Repriza s-a terminat cu scorul de 68-54 în favoarea amfitrionilor.

Warriors s-au apropiat la mai puțin de zece puncte, pentru prima dată, cu patru minute înaintea încheierii sfertului 3. Draymond Green a întropat o aruncare de trei puncte pe sirena ce a anunțat încheierea acestei perioade pentru a strânfe la șase puncte, scor 85-91.

Secvența decisivă a demarat cu o nouă triplă, semnată Harrison Barnes. Campionii au intrat imediat în joc și s-au apropiat amenințător, dar au rămas în urma celor de la Clippers, fie la un punct, fie la zece pe tabela de marcaj. Andre Iguodala și Klay Thompson a ieșit la rampă cu reușite de pe semicerc pe parcursul unui parțial de 11-0 care a adus Golden State în avantaj, scor 113-112, cu mai puțin de trei minute înainte de final.

Veteranul Jamal Crawford replicat cu o triplă pentru gazde, însă Stephen Curry a transformat la rândul său o aruncare de trei puncte prin care a adus campioana definitiv în avantaj. Chris Paul a irosit două aruncări consecutive, pentru ca MVP-ul să transforme patru livere prin care Golden State s-a desprins decisiv.

Curry a avut 40 puncte, 11 recuperări, 4 pase decisive și 3 intercepții cu 7 posesii pierdute. Thompson a adăugat 25 puncte, iar Barnes a bifat 21 puncte și 7 recuperări, Draymond Green a reușit 19 puncte, 9 pase decisive și 6 recuperări. Warriors au terminat meciul cu 17/30 la trei puncte, pentru 57%.

Replica a venit de la Paul, autor a 35 puncte, 8 pase decisive și 3 intercepții, Blake Griffin a adăugat 27 puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive, iar Crawford a terminat cu 15 puncte și 5 recuperări.

Golden State Warriors au 13-0 la general, cu 6-0 în deplasare. LA Clippers au 6-5 la general, cu 5-2 în jocurile de pe teren propriu.

Foto: AP Photo/Mark J. Terrill

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.