Calificări FIBA Basketball World Cup 2019 – Programul României

Echipa națională de baschet masculin a României va participa în cadrul campaniei de calificare la FIBA Basketball World Cup 2019. Tricolorii și-au descoperit adversarii în cadrul unei ceremonii desfășurate duminică (07.05), în China, țara organizatoare a turneului final.

Reprezentativa României va avea următorul program în cadrul primei faze în campania de calificare la evenimentul amintit:

Italia vs România – 23 noiembrie 2017 (joi)
România vs Echipă din precalificări – 26 noiembrie 2017 (duminică)
Croația vs România – 23 februarie 2018 (vineri)
România vs Italia – 26 februarie 2018 (luni)
Echipă din precalificări vs România – 28 iunie 2018 (joi)
România vs Croația – 1 iulie 2018 (duminică)

Primele trei clasate din această grupă se califică pentru faza a 2-a a calificărilor.

Reamintim faptul că din toamna acestui an, FIBA introduce sistemul cu jocuri de calificare ale echipelor naționale în timpul sezonului competițional. Vor fi șase astfel de ferestre în cadrul campaniei de calificare pentru turneul final din anul 2019: trei în prima fază, respectiv trei în faza a 2-a (dacă tricolorii vor ajunge acolo).

Sistemul de desfășurare al calificărilor pentru zona Europa

În prima fază participă 32 echipe (cele 24 de la EuroBasket 2017 și opt câștigătoare ale precalificărilor), repartizate în opt grupe de câte patru fiecare. Se joacă în sistem fiecare cu fiecare în dublă manșă. Primele trei clasate în fiecare din cele opt grupe se califică pentru faza a 2-a.

Faza a 2-a va cuprinde 24 de echipe. Se vor forma patru grupe de câte șase echipe fiecare. Rezultatele obținute în compania echipelor calificate din prima fază grupelor se păstrează și în faza a -a, urmând a se juca în sistem fiecare cu fiecare în dublă manșă, în compania celor trei echipe venite din altă grupă. Primele trei clasate în fiecare din cele ptru grupe se califică la turneul final.

Așadar, Europa va beneficia de 12 locuri la următoarea ediție a FIBA Basketball World Cup. Asia și Americas vor avea câte 7 echipe fiecare, Arica va avea 5, cărora li se adaugă țara gazdă, China.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.