Calificări EuroBasket 2017 – Victorii la debut pentru vecinele României

Campania de calificare pentru EuroBasket 2017 a demarat în cursul serii de miercuri (31.08). Primul meci disputat a avut loc la Perm, unde Rusia a primit vizita Bosniei-Herțegovina. Rezultatul final a fost de 83-54. Partida contează pentru Grupa C.

Jocul a avut două reprize diametral opuse. Prima jumătate a fost adjudecată de ex-iugoslavi la limită, scor 35-34. Lucrurile s-au schimbat în sfertul al 3-lea, atunci când Rusia a izbutit un parțial de 14-0 cu care a preluat conducerea și s-a desprins decisiv. Repriza a 2-a a consemnat un scor de 49-19!

Dimitry Kulagin a reușit 17 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive, Timofey Mozgov a totalizat 14 puncte, Sergey Bykov a adăugat 11 puncte, iar Sergey Karasev a bifat 10 puncte, 9 recuperări și 4 pase decisive pentru Rusia. Această echipă nu poate miza pe serviciile lui Alexei Shved în campania de calificare.

În replică, Jusuf Nurkic a reușit 19 puncte și 15 recuperări, Milan Milosevic a adăugat 10 puncte și 6 recuperări, iar juniorul Dzanan Musa, unul dintre tinerii de mare perspectivă ai Europei, a totalizat 9 puncte și 5 recuperări în 5 minute de joc pentru Bosnia.

Mirza Teletovic a absentat de la acest meci însă este de așteptat ca superstarul Bosniei să fie prezent din etapa a 2-a în campania de calificare. De notat că Marko Sutalo și Muhamed Pasalic, sportivi legitimați în Liga Națională și care au participat la EuroBasket 2015, au decis să nu joace pentru echipa națională în această vară, sezonul competițional în România demarând mai devreme.

Ucraina a dispus de Bulgaria, scor 79-69, într-un meci desfășurat la Kiev. Acesta contează pentru Grupa E. Partida a fost controlată de ex-sovietici. Ei au construit un avantaj de 17 lungimi pe parcursul primei reprize, iar în partea a 2-a au gestionat situația. Bulgaria a încercat să revină în joc și a redus din deficit, însă nu a reușit să echilibreze situația pe tabela de marcaj.

Uriașul Kyrylo Fesenko a totalizat 15 puncte și 10 recuperări pentru învingători. Alți trei jucători au contribuit consistent la succesul Ucrainei. Din această echipă absentează Maksym Pustozvonov, care a decis să nu evolueze pentru echipa națională în această vară, din aceleași considerente precum jucătorii bosniaci. Chavdar Kostov a replicat cu 16 puncte și 4 recuperări pentru Bulgaria.

Ungaria a repurtat o victorie categorică și foarte importantă în confruntarea cu Marea Britanie. Rezultatul final a fost de 96-77. Partida s-a desfășurat la Kecskemet și contează pentru Grupa G. Jocul a fost controlat de către maghiari. Aceștia au câștigat primele două sferturi și pe cel decisiv, al 3-lea încheindu-se la egalitate.

Adam Hanga a avut o prestație colosală. El a totalizat 32 puncte cu 6/9 la aruncările de pe semicerc. Jucătorul lui Laboral Kutxa a bifat 7 recuperări și 4 pase decisive. David Vojvoda, căpitanul campioanei Szolnok, a avut 24 puncte și 5 pase decisive, pentru ca Janos Eilingsfeld să termine cu 19 puncte având 7/7 la aruncări. Dan Clark a replicat cu 22 puncte. De notat că Ben Gordon, jucător cu 11 sezoane în NBA, a avut 0/8 la aruncările din acțiune și un total de  puncte marcate, cu 8 pase decisive și 5 recuperări, dar și 5 posesii pierdute, în 23 minute de joc.

Foto: fiba.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.