Calificarea Energiei dă bătăi de cap calendarului Ligii Naționale

Energia Târgu-Jiu a câștigat Grupa K din cadrul primei faze în FIBA Europe Cup. Acest lucru asigură cel puțin alte șase meciuri echipei din județul Gorj în competiția amintită.

Pe cât de îmbucurătoare este vestea, întrucât oferă unei echipe de club românești șansa continuării în fazele superioare ale unei competiții continentale, confirmă parcursul excepțional al Energiei din sezonul precedent și permite câtorva jucători români să acumuleze experiență într-o competiție internațională, pe atât de problematică devine calificarea oltenilor.

De ce? Din cauza faptului că jocurile din faza a 2-a în FIBA Europe Cup se suprapun cu calendarul competițiilor interne, în care este antrenată Energia Târgu-Jiu.

Iată despre ce este vorba:

Faza a 2-a în FIBA Europe Cup se va desfășura între 16 decembrie 2015 și 3 februarie 2016. Aici intervine o problemă majoră, deoarece Energia va trebui să-și amâne următoarele meciuri:

1. Jocul din etapa a 13-a in sezonul regulat cu SCM U Craiova din 16 decembrie se suprapune cu prima etapa din faza a 2-a in FIBA Europe Cup.

2. Jocul din prima manșă a sferturilor de finală ale Cupei României programat pe 5 ianuarie, iar etapa a 2-a din faza a 2-a în Europe Cup se joacă pe 6 ianuarie.

3. Jocul restanță cu CSM CSU Oradea, contând pentru etapa a 5-a din sezonul regulat, inițial programat pentru 28 octombrie, amânat deoarece atunci s-a disputat prima etapă din prima fază Europe Cup. Meciul amintit a fost programat pentru 13 ianuarie, dar tot atunci se dispută etapa a 3-a în faza a 2-a din Europe Cup.

4. Jocul cu BC Mureș, contând pentru etapa a 19-a din sezonul regulat, programat pentru 3 februarie. Exact atunci este programată ultima etapă din faza a 2-a a grupelor.

Toate aceste meciuri trebuie disputate până la încheierea fazei inaugurale a sezonului regulat în Liga Națională, programată a se încheia pe 13 februarie. Faza a 2-a în LNBM demarează o săptămână mai târziu.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.