Calcule. Cum se poate califica CSM CSU Oradea în playoff-ul Basketball Champions League!

CSM CSU Oradea a obținut a 6-a victorie în faza grupelor din Basketball Champions League. Roș-albaștrii se situează pe locul al 4-lea în Grupa B, unul calificant, cu o etapă rămasă de disputat.

Formația antrenată de Cristian Achim împarte această poziție cu alte trei formații. Este vorba despre Avtodor Saratov, Kataja Basket și Maccabi Rishon LeZion. Toate patru au un bilanț general de 6-7, înaintea ultimei runde.

Reamintim următoarele:

– Sunt cinci grupe de câte opt echipe fiecare.

– Primele patru clasate în fiecare grupă, împreună cu cele mai bune patru locuri 5 se califică în playoff-ul Basketball Champions League.

– Locurile 1 și cele mai bune trei locuri 2 se califică direct în turul al 2-lea din Champions League. Celelalte 16 echipe calificate vor juca în primul tur al playoff-ului.

– Cel mai modest loc 5, locurile 6 și cele mai bune două locuri 7 se califică pentru optimile de finală ale FIBA Europe Cup.

– Cele mai modeste trei locuri 7 și locurile 8 sunt eliminate din cupele europene.

___

Situația în Grupa B după 13 etape se prezintă în felul următor:

1. Le Mans – 9/4
2. Pinar Karsiyaka – 8/5
3. Umana Reyer Venezia – 8/5
4. CSM CSU Oradea – 6/7 (5/1)
5. Avtodor Saratov – 6/7 (3/3)
6. Kataja Basket – 6/7 (2/4)
7. Maccabi Rishon – 6/7 (2/4)
8. Khimik Youzhny – 3/10

Programul etapei a 14-a:

Le Mans Sarthe vs Avtodor Saratov
Umana Reyer Venezia vs CSM CSU Oradea
Kataja Basket vs Pinar Kasriyaka
Khimik Youzhny vs Maccabi Rishon LeZion

Toate meciurile se dispută marți (24.01), cu începere de la ora 21;30 (ora României).

___

CSM CSU Oradea este cert calificată în playoff-ul FIBA Europe Cup întrucât în cazul în care va încheia pe locul 7 în grupă va avea statutul celei mai bine clasate poziții 7 din competiție. Clasamentul locurilor 7 înaintea ultimei etape:

1. Oradea (Grupa B) – 6/7
2. Varese (C) – 4/9
3. Mega Leks (D) – 4/9
4. Zielona Gora (E) – 4/9
5. Helios Sunt (A) – 2/11

Așadar, în acest caz Oradea va avea cel mai bun bilanț de loc 7.

___

În ceea ce privește calificarea în Basketball Champions League, CSM CSU Oradea trebuie să se claseze fie pe locul 4, fie pe locul 5, dar să câștige în ultima etapă. Clasamentul locurilor 5 înaintea ultimei etape este următorul:

1. PAOK Salonic (C) – 6/7 (11)
2. Fraport Skyliners (A) – 6/7 (-22)
3. Dinamo Sassari (E) – 6/7 (-23)
4. Grupa B – 6/7 (Oradea are -77)
5. Telenet Oostende (D) – 5/8 (-2)

De notat că Ostende se duelează în ultima etapă cu Cibona Zagreb, echipă care la rândul ei are 5-8 cu -67 la coșaveraj. Prin urmare, învingătoarea va termina pe locul 5 în Grupa D și va avea 6-8.

CSM CSU Oradea are 6/7 în prezent cu -77 la coșaveraj. Dacă pierde ajunge la 6-8 și în cazul în cate va fi pe locul 5, va avea cel mai modest coșaveraj din competiție (e puțin probabil ca oricare din echipele mai sus menționate să piardă atât de drastic în ultima etapă încât să aibă un coșaveraj mai modest decât la CSM CSU Oradea).

În schimb, dacă va câștiga în ultima etapă, CSM CSU Oradea se califică în playoff-ul Champions League cu certitudine. Acest lucru se datorează faptului că orice s-a întâmpla în celelalte grupe, ocupanta locului 5 în Grupa D va avea cu siguranță un meci mai puțin câștigat decât campioana României. Așadar, Oradea ar împinge o echipă de pe locul 5 sub ea.

Există și o variantă puțin probabilă prin care CSM-ul să se poată califica chiar dacă pierde în Italia. Acest lucru se poate întâmpla doar dacă Saratov, Kataja și Rishon pierd pe linie în ultima etapă. Dacă toate aceste echipe pierd, atunci CSM CSU Oradea se califică de pe locul 4.

Calculul este destul de simplu pentru orădeni: dacă pierd în Italia vor fi eliminați din Basketball Champions League. Singura variantă prin care se pot califica altfel este ca și Saratov, Kataja, respectiv Rishon să piardă, fără excepție, în ultima etapă.

Foto: www.basketballcl.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.