Calcul. Patru echipe se luptă pentru ultimul loc de playoff!

Patru etape au mai rămas de disputat din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2014/15. După jocurile etapei a 22-a avem o imagine destul de clară cu privire la lupta pentru calificarea în playoff-ul competiției.

Știam înaintea etapei intermediare faptul că Steaua CSM București și CSU Asesoft Ploiești sunt calificate în playoff. Aceste formații continuă lupta pentru câștigarea sezonului regulat, cu precizarea că U BT Cluj-Napoca are un avantaj considerabil în fața locului 9, fiind practic calificată în playoff.

BCM U Pitești, Energia Târgu-Jiu și BC Timișoara alcătuiesc un grup de trei echipe care au câte opt înfrângeri ficare. Argeșenii au 12 succese, iar celelalte două echipe au câte 11.

Locul al 7-lea, conform coloanei înfrângerilor, aparține lui BC Mureș. Alb-albaștrii au 11 victorii și 9 eșecuri. Echipa lui Audrius Prakuraitis are avantaj în caz de egalitate în doi cu Oradea (victorie mai consistentă), Sibiu (coșaveraj general superior în condițiile în care meciurile directe s-au încheiat cu victorii la câte 13 puncte pentru gazde), respectiv Mediaș (2-0 în duelurile directe).

Prin urmare, disputa pentru locul al 8-lea pare să se ducă între patru echipe. Acestea sunt:

– CSM U Oradea (11-10)
– Gaz Metan Mediaș (9-11)
– CSU Atlassib Sibiu (9-11)
– SCM U Craiova (7-12)

Uitându-ne pe bilanțul general tindem să eliminăm Craiova din această luptă. În realitate situația se poate schimba radical în următoarele jocuri. Este ușor prematur să facem scenarii, dar este cert că dintre aceste patru echipe una va juca baschet în playoff, iar celelalte trei au șanse minime să ajungă acolo.

Iată rezultatele directe consemnate:

Duel Tur Retur Bilanț Coșaveraj
Gaz Metan Mediaș SCM U Craiova 96-81 78-73 2-0.
CSU Sibiu CSM-U Oradea 86-84 82-83 1-1. 168-167
CSM-U Oradea Gaz Metan Mediaș 82-73 88-97 1-1. 190-190
CSM-U Oradea SCM U Craiova 75-68 1-0.
Gaz Metan Mediaș CSU Sibiu 77-74 1-0.
CSU Sibiu SCM U Craiova 75-61 1-0.

Un clasament între cele patru pe baza rezultatelor directe:

Medias 4-1. 9
Oradea 3-2. 8
Sibiu 2-2. 6
Craiova 0-4. 4

În cazul unei egalități în trei, prin eliminarea Craiovei, avem:

Oradea 2-2. 6
Mediaș 2-1. 5
Sibiu 1-2. 4

Etapa a 23-a ne va spune câteva lucruri. Este o etapă în care aceste echipe se duelează direct. CSU Sibiu primește vizita lui Gaz Metan Mediaș, iar SCM U Craiova pe cea a lui CSM-U Oradea.

Nu pot fi excluse alte scenarii, însă ținând cont de problemele de sănătate ale formației bihorene, de plecarea antrenorului de la formația sibiană, respectiv situația actuală a Mediașului și chiar a Craiovei, se pare că discutăm despre un duel real între cele patru echipe.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.