Bugetele echipelor din Liga VTB – 42.6 milioane euro pentru CSKA, 3.3 pentru Saratov

CSKA Moscova a avut un buget de 42.6 milioane euro în sezonul competițional 2016/17. Informația a fost furnizată de președintele Ligii VTB. Sergey Ivanov, în cadrul unei conferințe pe care a condus-o luni (15.05), la Kremlin.

Similar anilor anteriori, conducerea Ligii VTB a prezentat bugetele tuturor echipelor rusești angrenate în această competiție pe parcursul sezonului în curs. Bugetul lui CSKA este asemănător cu cel din sezoanele anterioare: 42.3 milioane euro în sezonul 2014/15, respectiv 38 milioane euro în sezonul 2015/16. În pofida faptului că a fost sinusoidal în ultimii trei ani, bugetul lui CSKA a fost mai mare cu cel puțin 15 milioane euro decât al oricărei alte echipe din competiție în fiecare din aceste sezoane.

Avtodor Saratov, fost adversar al CSM CSU Oradea în Basketball Champions League a avut un buget de 3.3 milioane euro. De notat că această echipă a ratat calificarea în playoff-ul Ligii VTB având penultimul buget între formațiile rusești și al 8-lea în întreaga competiție. Saratov a pierdut de două ori în fața bihorenilor, în pofida faptului că diferența de buget este de aproximativ 2.5 milioane euro în favoarea rușilor.

Interesant este faptul că Unics Kazan, a 2-a reprezentantă a Ligii VTB în sezonul 2016/17 la nivel de Euroligă a avut de abia al 4-lea buget între formațiile rusești. El este cifrat la 14.4 milioane euro.

Khimki Moscova a avut al 2-lea buget din Liga VTB și cel mai mare dintre toate echipele de club europene care nu au evoluat în Euroligă. Galben-albaștrii au avut 23 milioane euro de cheltuit în sezonul 2016/17.

Podiumul a fost completat de Lokomotiv Kuban Krasnodar, cu 17.9 milioane euro.

Revelația sezonului regulat în Liga VTB, Zenit St. Petersburg, formație ce s-a clasat pe podiumul competiției în ultimele două sezoane, a avut al 5-lea buget, cifrat la 12.1 milioane euro.

Între cea de-a 5-a și a 6-a clasată la capitolul finanțe s-a consemnat o prăpastie, întruct Nizhny Novgorod a avut un buget de 5.9 milioane euro. Enisey Krasnoyarsk a avut 4.3 milioane euro.

În fine, Parma Perm, grupare aflată la primul sezon în Liga VTB, a avut un buget de 2.5 milioane euro. Acesta a fost cel mai mic buget între echipele rusești din Liga VTB. Cu acest buget Parma ar fi mare favorită la câștigarea campionatului în România.

Ivanov a precizat că bugetul Ligii VTB pentru sezonul 2016/17 a fost în valoare totală de 8.9 milioane euro. Sergey Ivanov este o persoană influentă în lumea politică din Rusia. El a fost ministru al Apărării între 2001 și 2007, respectiv vice prim-ministru între 2007 și 2008. În fine, Ivanovic a făcut parte din executivul prezidențial între 2011 și 2016. Totodată el este cunoscut drept unul dintre oamenii de încredere ai lui Vladimir Putin, președintele Rusiei.

Foto: vtb-league.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.