Brock Motum a semnat cu Efes. MVP-ul Bundesligii s-a alăurat lui Tofas!

Anadolu Efes Istanbul a oficializat legitimarea lui Brock Motum. Australianul sosește de la Zalgiris Kaunas și a semnat un contract pe doi ani de zile.

Înalt de 2.08 metri, Motum evoluează la pozițiile 4-5. El a jucat bschet în NCAA pentru Washington State, între 2009 și 2013. Cariera sa profesionistă a demarat în vara lui 2013. Brock a jucat câte un sezon pentru Granarolo Bologna și Adelaide 36ers, pentru ca la Zalgiris să joace în ultimii doi ani.

Motum are 54 meciuri jucate la nivel de Euroligă, fiind titularizat de doar trei ori. Mediile sale sunt de 9 puncte, 3.5 recuperări și 7.3 la eficiență în 20 minute pe partidă. Australianul are procentaje de 56% din acțiune, incluzând 43% la trei puncte.

Acesta este al 3-lea jucător pe care Zalgiris Kaunas îl pierde către altă echipă din Euroligă în această vară. Ceilalți doi sunt fundașii Leo Westermann, ajuns la CSKA Moscova și Lukas Lekavicius, acontat de Panathinaikos Atena.

În altă ordine de idei, Tofas Bursa se pregătește pentru debutul absolut în EuroCup. Formația amintită l-a recrutt pe Raymar Morgan, de la ratiopharm Ulm. În vârstă de 28 ani, înalt de 2.03 metri, amricanul este extremă și fost desemnat MVP al sezonului 2016/17 în Bundesliga, având medii de 17.7 puncte și6.7 recuperări în 42 patide disputate.

De notat că vineri (30.06), Fenerbahce Istanbul va oficializa acordul cu Dogus. Compania amintită va finanța campioana în exercițiu a Europei cu 45 milioane euro în următorii trei ani.

Foto: www.euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.