Branko Cuic revine pe parchet. El va juca pentru Timba Timișoara!

Timba Timișoara a anunțat, prin intermediul pginii oficiale de Facebook, că l-a înregimentat pe Branko Cuic. În vârstă de 39 ani (p care urmează să îi aniverseze în luna martie), multiplul finalist al LNBM și campion al României în 2011, reia activitatea de jucător.

Cuic va putea să evolueze în Liga 1 din postură de jucător autohton. El a depus jurământul de curând și a obținut cetățenia română. Sportivul originar din Serbia a mai jucat la Timișoara, pentru cealaltă grupare. Acest lucru s-a consemnat în sezonul 2011/12, atunci când Leii din Banat au jucat două finale – campionat și cupă – sub comanda lui Predrag Badnjarevic.

Foto: www.u-bt.ro

Înalt de 1.97 metri, Cuic poate fi utilizat atât la poziția 1, cât și ca swingman (2-3). Dispune de un fizic excelent, de care s-a folosit pentru a-și domina adversarul direct la poziția 1 în ambele faze ale jocului. Chiar dacă nu a fost un scorer înăscut, inteligența pur baschetbalistică, talentul și capacitatea de a juca în funcție de necesitățile echipei l-au făcut pe Branko un baschetbalist care s-a lipit mereu de rezultate, având o contribuție imensă, fie statistic, fie moral în succesul echipelor sale.

De-a lungul carierei, Branko Cuic a fost component al echipelor U-Mobitelco Cluj-Napoca și BC Mureș. El a jucat finala campionatului României alături de toate echipele pentru care a evoluat. Cuic a fost campion în 2011, respectiv vicecampion în 2008, 2010, 2012 și 2013. Cuic are apoximativ 300 de meciuri jucate în baschetul românesc, incluzând aici Liga Națională și Cupa României. Acesta a mai jucat baschet la nivel profesionist în țara natală, dar și în Asia.

Cuic face parte dintr-o generație de excepție a baschetului sârbesc. Cele mai sonore nume născute în anul 1978 în această țară sunt Igor Rakocevic și Marko Jaric. El este unul dintre cei mai de succes jucători străini din baschetul românesc și un etalon de eficiență pentru jucătorii ex-iugoslavi care vin în Liga Națională.

Branko a renunțat la cariera de jucător în cursul sezonului competițional 2014/15. Inițial el a preluat funcția e coordonator al sectorului juvenil din cadrul U-BT Cluj-Napoca. El a fost numit în funcți de team manager al primei echipe a clubului în cursul verii anului 2016, atunci când Mihai Silvășan a preluat funcția de antrenor principal.

În paralel, Branko Cuic își va continua activitatea de team manager la U-BT Cluj-Napoca, formație alături de care a câștigat Cupa și SuperCupa României din această postură. El va juca pentru Timba în meciurile din campionat, mizându-se pe experiența sa la turneul final de promovare, acolo unde formația antrenată de Bogdan Murărescu are șanse mari să ajungă.

Timba Timișoara l-a recrutat de curând pe Mirko Kovac, fost jucător la SCM U Craiova și BCM U Pitești. Bănățenii mai au un jucător străin, Kovacevic, recrutat de la începutul sezonului. Reamintim că echipele cu drept de promovare din Liga 1 pot folosi cel mult doi jucători străini.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.