Brandon Johnson îl înlocuiește pe Jay Threatt la Sopron

3 ianuarie 2017

Brandon Johnson a fost legitimat de formația maghiară Sopron KC. El este noul conducător de joc al grupării amintite, înlocuindu-l pe Jay Threatt.

Johnson sosește de la Alkar Sinj, în primul eșalon al Croației, une a avut medii de 22.3 puncte, 8.1 pase decisive și 5.6 recuperări cu 2.9 intercepții în 12 partide disputate. De notat că și acest jucător a evoluat în România. El a jucat pentru CSȘ Giurgiu, în cursul sezonului 2012/13.

Noul jucător al lui Sopron are 30 de ani, măsoară 1.83 metri și evoluează la poziția 1.

2 ianuarie 2017

Jay Threatt s-a răzgândit și a contactat clubul maghiar cu privire la achiziționarea unui nou bilet de avion care să îl readucă pe fundașul maghiar la în Ungaria, acolo unde a început sezonul 2016/17 alături de Sopron KC. Între timp, așa cum era firesc din moment ce a fost pus în fața faptului împlinit, managementul și staff-ul tehnic al clubului maghiar a demarat căutările pentru un nou jucător.

În plus, continuarea colaborării cu un jucător care la un moment dat a informat clubul că nu intenționează să-și onoreze contractul devine cel puțin dificilă. Astfel, Sopron a decis să rezilieze contractul lui Threatt, jucător care inițial a dorit rezilierea unilaterală a acestuia.

Președintele clubului, Pojbics Szabolcs, a declarat pentru site-ul de specialitate bb1.hu că Sopron și-a onorat absolut toate obligațiile prevăzute în contract, astfel încât decizia lui Threatt de a nu se prezenta la reunire după vacanța de Crăciun este încadrată la capitolul act de indisciplină.

„Din informațiile noastre, jucătorul nu s-a simțit bine la noi, dar în același timp am primit informații potrivit cărora ar fi avut o ofertă din Franța, însă clubul de acolo s-a răzgândit între timp. Threatt ne-a comunicat că vrea să se întoarcă la noi, dar lucrurile astea nu funcționează după vrutele sau nevrutele unui jucător. L-am înștiințat că nu mai contăm pe serviciile sale”.

Oficialul lui Sopron a precizat că există deja o listă scurtă a candidaților pentru ocuparea postului lăsat liber prin despărțirea de Threatt. Echipa amintită are primul joc oficial din noul an calendaristic la sfârșitul acestei săptămâni.

___

Știrea inițială: Jay Threatt și-a reziliat unilateral contractul cu Sopron

29 decembrie 2016

Jay Threatt și-a reziliat unilateral contractul cu formația maghiară de primă divizie Sopron KC. Anunțul a fost făcut de clubul amintit prin intermediul site-ului oficial.

Potrivit comunicatului, Threatt (27 ani, 1.80 metri, fundaș) a informat clubul din Sopron prin intermediul agentului său că nu se va întoarce la echipă după vacanța de sărbători. El a plecat în SUA cu ocazia Crăciunului, fără a lăsa să se întrevadă o eventuală despărțire. Threatt ar fi trebuit să se întoarcă în Ungaria pe parcursul zilei de miercuri (28.12), dar acest lucru nu s-a întâmplat și nici nu se va mai întâmpla.

Threatt a avut medii de 14.8 puncte, 6.2 pase decisive și 4.2 recuperări pe partidă în liga maghiară, respectiv 10.3 puncte, 5.2 pase decisive și 3.7 recuperări pe partidă în FIBA Europe Cup.

Sopron are un bilanț general de 5-6 în campionatul maghiar, situându-se pe locul al 8-lea în ierarhia generală. Această grupare a avut 2-4 în prima fază a grupelor din FIBA Europe Cup, ratând calificarea în faza următoare a competiției.

Maghiarii au anunțat că vor legitima un alt fundaș în următoarele zile. Următorul meci al lui Sopron este programat pentru 7 ianuarie 2017, în compania lui Falco Szombathely.

Rămâne de văzut care va fi următorul pas în cariera fostului jucător de la Phoenix Galați.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.