Brăila învinge Iași. Rezultă că Timba a promovat. Al 2-lea loc este disputat, indirect, de Iași și Aurel Vlaicu!

Cuza Sport Brăila a repurtat primul succes la turneul final al Ligii 1 la baschet masculin – ediția 2016/17, destinat echipelor cu drept de promovare. Această echipă a învins Politehnica Iași, scor , în jocul de deschidere al zilei a 3-a la turneul găzduit în Arena de Bascht din capitală.

Jocul a fost controlat de echipa din Iași. Aceasta a avut inițiativa pe tabela de marcaj aproape în permanență, excepție făcând câteva posesii la jumătatea primei secvențe. Aceasta s-a încheiat cu scorul de 27-20, pentru ca la jumăttea confruntări scorul să fie de 45-29.

Brăila a jucat mai bine în repriza secundă, marcând 28 puncte în sfertul al 3-lea, apropiindu-se amenințător pe parcursul secvenței decisive. Scorul s-a strâns la 79-78, cu trei minute înainte de final, însă Brăila a irosit mai multe oportunități de a trece la conducere. Andrei Căpușan a reușit să aducă Cuza Sport la conducere cu două minute înainte de final și a desprins această formație la trei puncte. Americanii Iașiului au ratat două aruncări de trei puncte complet deschise, după care Vatră a irosit două libere, iar Brăila s-a impus la diferență de trei puncte.

Căpușan a totalizat 26 puncte, 9 recuperări, iar Damian a terminat cu 17 puncte pentru învingători. Crawford a avut 28 puncte, 11 recuperări, Jones a adăugat 19 punte, iar Roșu a terminat cu 11 puncte pentru Iași.

În urma acestui rezultat, ambele echipe au 1-2 la general. Prin prisma acestei situații, Brăila nu mai are nicio șansă de promovare. În schimb, Iașiul poate să promoveze cu condiția ca Aurel Vlaicu București să piardă ultimul meci din cadrul acestui eveniment. De notat că Timba Timișoara esta matematic promovată.

Ultimul meci al turneului opune pe Timba Timișoara și CN Aurel Vlaicu București. Meciul este transmis în direct la DigiSport 4, cu începere de la ora 20.

Foto: Alina Cojocaru Photography (Facebook)

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.