Boston Celtics s-au calificat în finala Conferinței Est

Boston Celtics au dispus de Washington Wizards, scor 115-105, în Meciul 7 al semifinalei Conferinței Est din playoff-ul NBA. Astfel, verzii se vor duela cu Cleveland Cavaliers pentru un loc în marea finală.

După o primă repriză echilibrată, încheiată de Wizards în avantaj, scor 55-53, Celtics au replicat și trecut în control. Formația pregătită de către Brad Stevens a marcat 62 puncte în ultimele 24 minute de joc efectiv. Formația din capitala SUA a replicat cu doar 50.

Foto: Brian Babineau/NBAE via Getty Images)

Boston a avut cu opt procente mai mult decât adversarul la aruncările din acțiune. În schimb, Washington a avut avantaj la recuperare, incluzând 10-4 la mingile culese sub panoul advers. De notat că raportul punctelor marcate de rezerve a fost de 48-5 în favoarea lui Celtics.

Isiah Thomas a totalizat 29 puncte și 12 pase decisive, iar Kelly Olynyk a contribuit cu 26 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive în doar 28 minute de joc, venint de pe bancă. Alți trei jucători au bifat cel puțin 13 puncte pentru formația învingătoare.

Bradley Beal a totalizat 38 puncte, Otto Porter Jr a adăugat 20 puncte, 18 recuperări, John Wall a terminat cu 18 puncte, 11 pase decisive, 7 recuperări, iar Markieff Morris a încheiat cu 18 puncte, 9 recuperări pentru Washington.

Scorul general a fost de 4-3.

Boston Celtics avansează în finala Conferinței Est pentru prima dată după destrămarea echipei conduse de către Doc Rivers, din care au făcut parte Paul Pierce, Kevin Garnett, Ray Allen și Rajon Rondo. Ultima prezență a verzilor între primele patru echipe ale ligii s-a consemnat în 2012. Între 2013 și 2016, Celtics au fost eliminați din primul tur al playoff-ului de trei ori, iar o dată nu au avansat în playoff.

Washington Wizards sunt eliminați în semifinalele Conferinței Est pentru a 3-a oară în ultimii patru ani. În sezonul precedent echipa din capitala SUA nu a avansat în playoff.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.