Bilanțul și statutul celor patru echipe calificate la turneul final de promovare al Ligii 1

Turneul final al Ligii 1 la baschet masculin – ediția 2015/16 se desfășoară la Ploiești, între 27 și 29 mai. Evenimentul reușește patru echipe, cele mai bune două urmând să-și asigure prezența în următoarea ediție a Ligii Naționale.

S-au calificat CSM Ploiești, Politehnica Iași, BCM Olimpic Baia Mare, respectiv Timba Timișoara.

sigla1

Prahovenii încearcă să revină în primul eșalon la distanță de un an de la dispariția Asesoftului. Vorbim despre o altă entitate, chiar dacă liderul rămâne același Cătălin Burlacu. Legendarul jucător are un alt rol în cadrul CSM Ploiești, echipă ce a câștigat 19 din cele 24 partide disputate până la turneul final. Echipa antrenată de Eugen Ilie a câștigat faza semifinală.

Ieșenii își doresc o revenire în prima ligă a sportului cu mingea la coș. Formația din Nord-ul Moldovei nu a mai jucat în LNBM din sezonul competițional 2011/12. Similar gazdei turneului final, Politehnica Iași are un bilanț general de 19 victorii și 5 înfrângeri. Moldovenii au completat podiumul în faza semifinală.

BCM Olimpic Baia Mare este o echipă ce vizează promovarea în premieră la nivelul primului eșalon baschetbalistic al țării. Maramureșenii au avut o altă inițiativă în urmă cu aproximativ un deceniu, dar lucrurile nu au decurs în așa fel încât acea echipă să ajungă în LNBM. Această echipă a disputat 22 meciuri oficiale în acest sezon, câștigând 15 dintre ele. Băimărenii au încheiat penultima fază pe locul 2.

În fine, Timba Timișoara se află într-o situație similară Ploieștiului. Bănățenii vizează revenirea în primul eșalon la distanță de un an de la despărțirea de LNBM. Diferența constă că aici vorbim despre aceeași entitate, una care a retrogradat în urmă cu un an pe criterii sportive. „Urșii” au un bilanț general de 16-5 în actuala ewdiție a Ligii 1. Timba a ocupat locul 4 în faza ce a condus spre turneul final.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.