Belgia este noua campioană a Europei la U18 feminin

Belgia este noua campioană a Europei la U18 feminin. Această formație a învins Serbia, scor 55-53, în ultimul act al turneului desfășurat la Sopron, Ungaria.

Medalia de bronz a revenit Franței, după 55-48, în finala mică, disputată în compania Cehiei.

Billie Massey (Belgia) a fost desemnată MVP al turneului. În cvintetul ideal au mai fost incluse Ivana Katanic (Serbia), Katiadou Sissoko (Franța), Veronika Vorackova (Cehia) respectiv Klara Lundquist (Suedia).

Clasamentul final

1. Belgia
2. Serbia
3. Franța
4. Cehia
5. Ungaria
6. Spania
7. Slovenia
8. Suedia
9. Croația
10. Italia
11. Rusia
12. Bosnia-Herțegovina
13. Letonia
14. Lituania
15. Turcia
16. Grecia

Ultimele trei clasate au retrogradat.

Germania, Irlanda și Polonia au promovat în primul eșalon al Europei la U18 feminin.

Belgia obține cel de-al 2-lea titlu european la U18 feminin. Primul datează din anul 2011, câștigat la Oradea. De notat că naționala Belgiei a cucerit prima medalie continentală la nivel de seniori feminin în acest an, bronzul la EuroBasket Women, găzduit la Praga.

Serbia a cucerit cea de-a 6-a medalie la această categorie de vârstă Are două titluri continentale, două medalii de argint și tot atâtea de bronz.

Franța a obținut a 12-a medalie în această competiție. Are două medalii de aur, șapte de argint și a obținut-o pe cea de-a 3-a de bronz. De notat că Hexagonul a jucat șase finale consecutive la U18 feminin, între 2011 și 2016.

De notat că Sopron a organizat pentru a 2-a oară consecutiv Campionatul European U18 feminin Divizia A. În urmă cu un an Franța a depășit Spania în marea finală, iar Rusia a completat podiumul.

Foto: www.fiba.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.