BC Mureș administrează Clujului a 2-a înfrângere stagională în LNBM

BC Mureș a repurtat un succes categoric foarte important și convingător pe terenul lui U-BT Cluj-Napoca, în etapa a 14-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17. Rezultatul final a fost de 104-89.

Jocul a fost controlat de formația din Tîrgu Mureș. Aceasta părea să piardă teren pe finalul primei reprize, când a fost egalată, dar repriza secundă a permis vicecampioanei să se desprindă decisiv. Acest lucru a fost posibil datorită unui parțial de 29-16, consemnat în sfertul al 3-lea, urmat de un joc extrem de bun în secvența decisivă, când alb-albaștrii nu au dat nicio șansă adversarului să revină în joc.

Formația pregătită de Barnabas Szaszgaspar a avut o prestație ofensivă excelentă pe tot parcursul celor 40 minute de joc. BC Mureș a înscris cel puțin 22 puncte în fiecare sfert și a terminat cu 59% la aruncările din acțiune, incluzând un procentaj de 52% la încercările de pe semicerc. Clujul a avut o seară mai puțin reușită în ambele faze ale jocului.

Goran Gajovic a avut 26 puncte, 4 recuperări, Alhaji Mohammed a adăugat 23 puncte, 7 recuperări și 6 pase decisive, Goran Martinic a izbutit 20 puncte, 13 pase decisive, iar Szabolcs Santa a încheiat cu 17 puncte, 7 recuperări pentru învingători.

În replică, Filip Adamovic a avut 19 puncte, 6 pase decisive, Max Pustozvonov a adăugat 18 puncte, iar Aleks Rasic a încheiat cu 16 puncte și 6 pase decisive pentru U-BT Cluj-Napoca. Vlad Moldoveanu a absentat și de această dată din angrenajul ardelenilor.

BC Mureș a jucat precedentul meci în urmă cu două zile, iar U-BT Cluj-Napoca a evoluat ultima dată în urmă cu trei zile. Ambele sunt angrenate în FIBA Europe Cup.

Clujul are 10-2 la general după ce suferă cel de-al 2-lea eșec pe teren propriu. Precedentul s-a consemnat în compania lui BCM U Pitești.

Mureșul ajunge la 7-6. Este cel de-al 4-lea succes extern din totalul de șapte partide disputate departe de propria casă.

Ambele echipe vor juca următorul meci oficial imediat după intrarea în noul an calendaristic. Ele vor susține etapa a 3-a din faza a 2-a în grupele FIBA Europe Cup pe 3, respectiv 4 ianuarie.

Foto: U-BT Cluj-Napoca (facebook)

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.