Baskonia zdrobește pe Real Madrid în deschiderea dublei runde din Euroliga masculină

Baskonia Gasteiz a administrat o drastică corecție lui Real Madrid în etapa a 7-a din sezonul regulat al Euroligii masculine – ediția 2017/18. Bascii au spulberat gruparea din capitala Spaniei, scor 105-75, în direct la Look Plus.

Jocul a fost controlat cu autoritate de către echipa din Vitoria. Partida a demarat cu un parțial de 27-5 de pe urma căruia elevii lui Pablo Laso nu a mai revenit. Baskonia a înscris 36 puncte în primul act. Diferența a continuat să crească, echipa gazdă câștigând următoarele trei sferturi: 28-27, 24-19, respectiv 17-12.

A fost o seară în care energia celor de la Baskonia a atins cote maxime, iar cea a madrilenilor a fost inexistentă. Totodată, procentajele bascilor au fost senzaționale, iar învingătorii au terminat meciul cu doar cinci posesii pierdute, au cules mai multe recuperări, au avut mai multe pase decisive și intercepții. Așadar, Baskonia a fost superioară la absolut toate capitolele.

Rodrigue Beaubois a totalizat 15 puncte, Marcelinho Huertas a adăugat 13 puncte, 6 pase decisive, iar Jayson Granger a terminat cu 12 puncte, 5 pase decisive. Alți șase jucători de la Baskonia au avut cel puțin opt puncte marcate. În replică, Luka Doncic a bifat 18 puncte, 4 pase decisive, iar Walter Tavares a terminat cu 10 puncte și 7 recuperări pentru Real.

Ilimane Diop a părăsit partida acidentat. El a bifat 8 puncte în doar opt minute de joc. De cealaltă pate, Real Madrid a jucat fără Sergio Llull, Gustavo Ayon și Ognjen Kuzmic, accidentați.

Baskonia are 2-5 la general și obține a 2-a victorie în trei meciuri de la numirea lui Pedro Martinez la cârma echipei. De notat că Martinez a fost antrenorul Valenciei în sezonul precedent, atunci când a învins pe Real Madrid în finala Ligii ACB.

Real Madrid ajunge la 4-3 în Euroligă, acesta fiind cel mai categoric eșec suferit de formația blanco în istoria competiției. Echipa din capitala Spaniei suferă al 4-lea eșec în ultimele cinci meciuri disputate. Singurul succes în această perioadă s-a consemnat în fieful lui Iberostar Tenerife, într-un meci în care s-a consemnat accidentarea lui Gustavo Ayon.

Victorii categorice pentru Anadolu Efes și Panathinaikos pe fondul unor prestații senzaționale de pe semicerc

Anadolu Efes Istanbul a obținut a 2-a victorie consecutivă. Echipa lui Velimir Perasovic s-a impus pe terenul lui Maccabi Tel-Aviv, scor 92-72. Turcii au avut 14/25 de pe semicerc, iar Errick McCollum a reușit 31 puncte, incluzând 8/11 de la mare distanță pentru un coeficient de 33 la eficiență.

Panathinaikos Atena a spulberat pe Khimki Moscova, scor 93-65. A fost un meci dominat cu autoritate de oamenii lui Xavi Pascual. Pe sferturi: 26-16, 20-11, 26-22, 21-16. Marcus Denmon a reușit 24 puncte, având 7/9 de pe semicerc. Verzii au terminat cu 17/27 pentru 63% la aruncările de trei puncte în acest meci.

În urma acestor meciuri, Khimki Moscova are 5-2, Panathinaikos Atena și Maccabi Tel-Aviv au 4-3, iar Anadolu Efes Istanbul este la 2-5.

Foto: Baskonia (Twitter)

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.