BasketballCL – Adversari: Fost campion european și jucător de Euroligă legitimat de Avtodor Saratov

Avtodor Saratov, adversarul lui CSM CSU Oradea din etapa a 10-a în Grupa B din Basketball Champions League, a legitimat un fundaș din Euroligă, fost campion al Europei cu echipa națională. Este vorba despre experimentatul Sergey Bykov, sportiv trecut pe la câteva din marile forțe ale baschetului rusesc.

În vârstă de 33 ani, Bykov a debutat în mod oficial cu ocazia etapei a 8-a din sezonul regulat al noii competiții FIBA, când Avtodor a dispus de Khimik Yuzhne, cu scorul de 93-80.

Bykov, înalt de 1.90 metri, ce evoluează la poziția 1, a avut 29 minute de joc, perioadă în care a înscris 12 puncte (4/7 din acțiune), 10 pase decisive, o intercepție și a pierdut posesia mingii de trei ori pentru 17 la eficiență cu 18 la +/-. Așadar, a debutat cu victorie și un double-double.

În aceste condiții, Saratov îl înlocuiește practic pe Michael Stockton, fiul legendarului John Stockton, la poziția 1. Americanul a jucat doar patru minute în partida amintită, care a coincit nu doar cu debutul lui Bykov, dar și cu cel al lui Vince Hunter, autor a 15 puncte și 6 recuperări în 22 minute. Reamintim că Saratov s-a despărșit de Artem Klimenko, care a debutat vineri (09.12) în Euroligă – în transmisiune directă la DigiSport, respectiv de Tomislav Zubcic, trecut la o echipă din EuroCup.

Revenind la Bykov, trebuie notat că acesta are 71 meciuri jucate în Euroligă și 80 în EuroCup. În competiția supremă a baschetului european la nivel de club, Sergey a evoluat pentru Dynamo Moscova, CSKA Moscova, Lokomotiv Kuban și Unics Kazan. Are medii pe carieră de 3.3 puncte, 1.3 pase decisive și 1.2 recuperări în Euroligă.

Cele mai notabile rezultate obținute de Bykov la nivel de club sunt cele două trofee de EuroCup, obținute în 2006 și 2013. De asemenea, a fost campion al Rusiei în 2011.

De asemenea, noul jucător al lui Avtodor Saratov a fost component de bază al echipei naționale a Rusiei la mai multe competiții de anvergură. Cele mai notabile rezultate obținute de Bykov sunt medalia de aur la EuroBasket 2007, în calitate de rezervă a lui JR Holden la poziția 1, respectiv bronzul de la EuroBasket 2011.

Bykov sosește de la Lokomotiv Kuban.

Foto: BasketballCL.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.