MVP-ul Basketball Champions League trece în Euroligă

EA7 Milano a oficializat legitimarea MVP-ului primei ediții Basketball Champions League. Jordan Theodore sosește în Lombardia de la Banvit Bandirma, echipă care a câștigat Cupa Turciei și a disputat finala BCL în sezonul 2016/17.

În vârstă de 27 ani, Theodore măsoară 1.83 metri și este conducător de joc. Absolvent al universității Seton Hall, jucătorul nord-american este apreciat pentru dedicarea și implicarea cu care joacă. El are o calitate individuală remarcabilă, însă la fel de impresionant este faptul că a jucat adesea în condiții de epuizare fizică evidentă.

Autor a 19 puncte, 9 recuperări și 4 pase decisive în finala Cupei Turciei, câștigată de Banvit cu 75-66, în fața lui Anadolu Efes Istanbul, Theodore a fost desemnat MVP și al turneului de Cupa Turciei. El va debuta la nivel de Euroligă după ce a confirmat în baschetul turcesc precum și în noua competiție intercluburi organizată de FIBA.

De-a lungul carierei profesioniste, Jordan Theodore a jucat pentru Mersin BSB, Antalya BSB (ambele Turcia), Mets de Guaynabo (Puerto Rico), JL Bourg-en-Bresse (Franța) și Fraport Skyliners (Germania). El a câștigat FIBA Europe Cup în 2016, alături de gruparea din Frankfurt.

Theodore a semnat pe doi ani cu italienii și devine al 6-lea transfer anunțat de aceștia. Ceilalți sunt Drew Goudelock, Dairis Bertans, Vladimir Micov, Patric Young și Amath M’Baye. Noul antrenor al echipei din Milano este Simone Pianigiani.

Jordan Theodore a obținut un pașaport macedonean și este eligibil să joace pe post de naturalizat pentru această echipă națională. El este în concurență cu Bo McCalebb și Richard Hendrix. Un rol important în convingerea lui Theodore de a accepta pașaportul macedonean l-a avut antrenorul său de la Banvit, Sașo Filipovski.

Foto: www.basketballcl.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.