Basketball Champions League – Formații fruntașe din Spania, Turcia, Franța și Italia s-au calificat la Final Four

Echipe poziționate în fruntea competițiilor naționale din care provin și-au asigurat calificarea la turneul final al ediției inaugurale în Basketball Champions League. Manșa a 2-a din sferturile de finală, desfășurată miercuri (29.03) a cuprins suspans și echilibru în toate confruntările.

Banvit Bandirma, câștigătoarea Cupei Turciei, s-a calificat în cea mai spectaculoasă manieră posibil. Turcii pierduseră prima manșă pe teren propriu, scor 87-92, în fața lui MHP Riesen Ludwigsburg din Germania. Revanșa s-a desfășurat sub cu totul alte auspicii. Dacă prima manșă a fost bogată în puncte, jocul retur a cuprins defensive de excepție.

Elevii lui Sașa Filipovski s-au impus în Germania cu scorul de 59-53. Diferență suficientă pentru a anula deficitul din tur. De notat că Ludwigsburg conducea cu scorul de 53-52, adică avea un avantaj de șase puncte la general, cu 57 secunde înainte de final. Jordan Theodore a alimentat și completat parțialul de 7-0, suficient pentru turci să se califice. Americanul ce are șanse să obțină cetățenia turcă a înscris coșul pe care scrie calificare în ultima secundă.

El a terminat cu 13 puncte, 7 recuperări și 5 pase decisive, iar Jeremy Chappell a încheiat cu 11 puncte, 4 recuperări, 3 intercepții pentru Banvit. Drew Crawford a replicat cu 14 puncte, 9 recuperări.

Umana Reyer Venezia a izbutit o victorie de excepție în fața lui Pinar Karsiyaka Izmir. Rezultatul manșei a 2-a a fost de 74-66. Italienii au beneficiat de 16 puncte, 11 recuperări, 3 pase decisive din partea lui Melvin Ejim, iar Hrvoje Peric și Marquez Haynes au totalizat câte 11 puncte fiecare. JCovan Brown a replicat cu 22 puncte, 4 pase decisive pentru Karsiyaka.

În tur, la Izmir, turcii au învins cu scorul de 74-71. Astfel, formația antrenată de către Walter de Raffaele s-a calificat la turneul final din duelul fostelor adversare ale campioanei României, CSM CSU Oradea. De notat că italienii au un buget de salarii cifrat undeva la suma de 300.000 euro/luna.

Iberostar Tenerife a dispus de Asvel Villeurbane Lyon, scor 61-51, în manșa a 2-a. Confruntarea din tur s-a încheiat la egalitate. Și atunci s-a marcat extrem de puțin, scorul fiind de 62-62.

În fine, AS Monaco a dublat succesul repurtat pe teren propriu în dubla cu Dinamo Sassari. Liderul din Hexagon s-a impus în Italia cu scorul de 79-76. În prima manșă, Monaco s-a impus cu scorul de 73-62.

Așadar, echipele calificate la Final Four sunt Banvit Bandirma (Turcia), Iberostar Tenerife (Spania), Umana Reyer Venezia (Italia) și AS Monaco (Franța). Este vorba despre câștigătoarea Cupei Turciei și locul 4 în competiția internă, locul 2 în Spania, locul 2 în Italia, respectiv liderul campionatului și câștigătoarea Cupei Franței. Cu alte cuvinte, la turneul final s-au calificat echipe care parcurg un sezon de excepție nu doar în Champions League, ci și în competițiile interne.

În cursul zilelor următoare se va desfășura licitația pentru stabilirea gazdei turneului final. Acesta se va desfășura cu siguranță în sala uneia dintre echipele calificate. Stabilirea confruntărilor din semifinale se va face în cadrul unei ceremonii organizate în orașul gazdă al Final Four-ului. Turneul final se dispută între 28 și 30 aprilie anul curent.

Foto&video www.basketballcl.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.